FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kontroverzna odluka

Bivši učitelj šokirao Pacquiaoa i svijet boksa te uzeo WBO titulu: ''Oduvijek sam vjerovao''

Australac Jeff Horn jedno je od najvećih iznenađenja u svijetu boksa nakon što je u Brisbaneu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio filipinsku boksačku zvijezdu Manny Pacquiaoa u borbi za naslov prvaka u velter kategoriji po WBO verziji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manny Pacquiao ostao je bez svog WBO pojasa u krvavom meču s Jeffom Hornom pred 50.000 ljudi na stadionu u Brisbaneu. Horn je slavio uz jednoglasnu sudačku odluku (117-111, 115-113, 115-113).

29-godišnji Australac, koji je inače bivši učitelj, slavio je nakon 12 iscrpljujućih rundi nad svjetskim prvakom i iznenadio boksački svijet.

''Jako sam sretan, ne mogu objasniti što osjećam. Od svojih prvih boksačkih dana vjerovao sam da to mogu učiniti'', rekao je Horn u suzama nakon velike pobjede.

Horn je od samog početka bio vrlo agresivan, iznenadio Pacquiaoa svojom silinom i brzinom. Filipincu, koji je bio veliki favorit za pobjedu, nije pomogla ni dominacija u kasnijim rundama ni veći broj udaraca.

Doduše, odluka sva tri suca da daju pobjedu domaćinu iznenadila je mnoge boksačke stručnjake diljem svijeta. Među njima je i legendarni Lennox Lewis.

Na kraju su obojica meč završila u krvi, a Horn je posljednje tri runde jedva stajao na nogama, no Pacquiao je ostao veliki sportaš i nakon kontroverzne odluke sudaca.

''Uh, bilo je jako teško, nisam očekivao da će biti ovako. No, dobro, sve je to dio sporta, suci su tako odlučili i moram to poštovati'', rekao je Pacquiao, koji je ovim porazom možda ostao i bez eventualnog novog meča s Mayweatherom.

Relativno neiskusni Horn je do sada u 29 godina i 17 borbi upisao 16 pobjeda i jedan neriješen meč. Za 38-godišnjeg Pacquiaoa ovo je bio sedmi poraz u 67 borbi.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider