FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Rošade u teškoj kategoriji

Je li Francis Ngannou nova boksačka zvijezda i što to znači za Filipa Hrgovića?

Hrvatski boksač Hrvoje Sep analizira trenutačnu situaciju Filipa Hrgovića u teškoj kategoriji profesionalnog boksa nakon što je Fury puno teže od očekivanja svladao Ngannoua.

Je li bivši UFC-ov prvak Francis Ngannou nova zvijezda boksačke teške kategorije? I što to znači za našeg Filipa Hrgovića?

O tome raspravlja Hrvatska i cijeli svijet, nakon što je Ngannou zamalo pobijedio prvaka Tyson Furyja, a pogledajte što o tome kaže naš trofejni boksač Hrvoje Sep za Dnevnik Nove TV.

Trebala je to biti zabava za jednu noć, a ispalo je nešto znatno veće. Unaprijed otpisani Francis Ngannou zamalo je pobijedio Tysona Furyja, i šokirao svijet boksa! Naš profesionalac drži da je takav ishod više stvar lošeg Furyja nego dobrog Ngannoua:

"Rekao bih da su Furyju na naplatu došle godine neozbiljnosti, on je bio totalno nespreman za ovaj meč. Kao da se uopće nije spremao za ovu borbu", kaže Sep.

Fury je zbog ove neočekivano teške borbe odgodio svoj meč za ujedinjenje naslova protiv Oleksandra Usika, koji je bio dogovoren za kraj prosinca.

"Jedna opcija je da Fury iz nekog ponosa uzme revanš s Ngannoum i napravi puno bolji meč, ali puno realnija opcija je meč s Usikom".

Evo što to znači za Hrgovića

Francis Ngannou unatoč porazu, dobitnik je prošlog vikenda. Nakon 10-milijunske zarade protiv Furyja, sad se spominju novi mečevi s boksačkom elitom:

"Svi sada hoće boksati s Ngannouom. On nema školu boksa, on je jak i veliko ime i može se zaraditi na njemu.

Što to znači za Filipa Hrgovića? Jer on bi se za naslov trebao boriti s pobjednikom meča Fury - Usik. A u slučaju njihovog uzvrata, borio bi se sa sljedećim na IBF-ovoj listi: Šveđaninom Ottom Wallinom. Sep drži da osim kojeg mjeseca odgode, Hrgovića ta borba čeka, i to s nekim jačim od Wallina!

"Ako Hrgović i Wallin oni će zaraditi milijun eura, ako pak bude boksao protiv Joshue, koji je mega zvijezda, oni će zaraditi deset ili dvadeset puta više".

Ngannouov pothvat protiv Furyja ne bi trebao ugroziti Hrgovićeve ambcije. Neka tako i bude, da i mi jedva čekamo boksačku 2024!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider