FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bodovima nakon šest rundi

Hrvoje Sep upisao drugu profesionalnu pobjedu u boksu

Hrvoje Sep nije nokautirao svog suparnika, ali je stigao do druge pobjede u profesionalnom boksu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Hrvoje Sep u subotu je stigao do druge profesionalne pobjede. U pariškom predgrađu Pont-Sainte-Maxenceu hrvatski je poluteškaš nakon šest rundi jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od domaćeg boksača Mamadoua Baa. 

Podsjetimo, Sep je prvu profesionalnu pobjedu upisao 22. travnja u Ljubljani, kada je uspješno debitirao nokautiravši Milana Petrovića već u prvoj rundi.

"Zadovoljan sam, naravno, ishodom, jer sam pobijedio francuskog suparnika pred njegovom publikom. Ba se pokazao kao vrlo čvrst boksač, nije nimalo bježao od otvorene borbe i na tome sam mu zahvalan. Možda sam mogao biti i uvjerljiviji. Tražio sam pobjedu nokautom, što bi se vjerojatno i dogodilo da nisam iskazao neke boljke iz olimpijskog boksa. U svakom slučaju, ovih šest rundi i bodovna pobjeda dragocjeno su iskustvo za sljedeće mečeve," rekao je 31-godišnji profesionalac koji trenira u zagrebačkom BK Leonardo.

Boksačku priredbu u Pont-Sainte-Maxenceu pratilo je oko 3000 gledatelja, a u glavnim su mečevima, pred kamerama francuske televizije, nastupile domaće zvijezde Yvan Mendy i Guillame Franois.

Zanimljivo je da Sep i njegov trener Leonard Pijetraj i sljedećih tjedana ostaju na francuskom govornom području. Za nekoliko dana hrvatski dvojac putuje u kanadski grad Montreal, gdje našeg poluteškaša čekaju sparinzi s poznatim ruskim boksačem Arturom Beterbijevim. Njih dvojica ponovno će se naći u istom ringu nakon punih sedam godina.

"Na Europskom prvenstvu u Moskvi 2010. godine Sep je kao relativno neiskusni poluteškaš bodovno izgubio protiv Beterbijeva. Međutim, meč je bio toliko atraktivan i toliko izjednačen da je ruska publika na kraju bučnije pozdravila Hrvoja nego domaću zvijezdu. Beterbijev je potom pred svima čestitao i zahvalio Sepu na sjajnoj borbi," pojasnio je Sepov trener i menadžer Leonard Pijetraj, dodavši: "Beterbijev je očito dobro zapamtio Sepa i nakon sedam godina njegov nas je menadžer pozvao na sparinge u Montreal. Artura, naime, uskoro čeka 12. profesionalni meč i trebaju mu jaka iskušenja na treninzima."

Beterbijev je bio svjetski amaterski prvak 2009. godine u Milanu i dvostruki europski prvak (2006. u Plovdivu i 2010. u Moskvi). Od 2013. s obitelji živi u Kanadi.

Po povratku iz Kanade i kraćeg odmora Hrvoje Sep započet će pripreme za četiri meča koja su planirana od rujna do prosinca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider