FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
brutalni Van Roosmalen

FFC 28: Stošić sredio i 130 kg teškog protivnika, mladi Hrvat uzeo pojas!

Prvi FFC-ov event u 2017. godini ugostila je grčka metropola Atena.

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja, videa mogu gledati isključivo čitatelji s područja Republike Hrvatske. Hvala na razumijevanju.

Final Fight Championship vratio se u Grčku nakon godine dana i nagradio tamošnju publiku s još jednim borilačkim spektaklom u kojem smo vidjeli tri meča za pojas prvaka. U jednom je slavio i hrvatski borac, kick-boksač Andi Vrtačić iz Pule.

Bila je to večer u kojoj smo dugo čekali neki atraktivan završetak. U glavnoj borbi večeri vidjeli smo super-zvijedu Robina Van Roosmalena, najboljeg svjetskog kick boksača u nižim težinskim kategorijama. Nizozemac je brutalnim krošeom nokautirao Makedonca Ristu Dimitrova.

U "co-main" eventu FFC prvak u teškoj kategoriji Darko Stošić obranio je pojas protiv Emila Zaharieva iz Bugarske. Stošić je 'low-kickovima'' razbio 130 kg teškog protivnika koji nije mogao nastaviti borbu.

Grčka publika vidjela je i nastup jednog od najboljih mladih europskih MMA boraca i FFC prvaka u perolakoj diviziji do 66 kg, Filipa "Nitro" Pejića. Ovaj donedavni UFC borac u Ateni se popeo jednu težinsku kategoriju više kako bi se borio s najvećom grčkom borilačkom nadom Alexom "The Furious Kid" Savvidisom. Suci se nisu mogli odlučiti kome dati pobjedu pa su ovaj meč proglasili neriješenim.

Andreas Michailidis pobijedio je Borče Talevskog nakon što mu je ovaj verbalno predao borbu. Ne viđa se često takav završetak, ali vidjeli smo sad i to.

U borbi između Grka Stamatisa Moroulija i Brazilca Edgara Santosa vidjeli smo čudan završetak. Grčki je borac proglašen pobjednikom iako je nedopuštenim udarcima u potiljak završio Brazilca. Morouli je slavio tehničkim nokautom, ali zahvaljujući lošoj procjeni suca.

U prvoj borbi MMA programa vidjeli smo grčki obračun između Alexandrosa Papadimitrioua i Giannisa Michalopoulosa u lakoj kategoriji do 70 kilograma. U svom debiju u MMA-u odlukom sudaca slavio je Michalopoulos i tako uzeo Papadimitrou titulu velike grčke nade koju je ovaj zaradio na FFC 22 eventu.

Andi Vrtačić novi FFC prvak

U glavnoj borbi kick-boks dijela večeri Slovenac Samo Petje na neki se način osvetio domaćem borcu Meletisu Kakoubavasu. Pobijedio je odlukom sudaca, ali sigurno mu je žao što se Grku nije osvetio nokautom za brutalan poraz iz prošle godine.

U borbi za FFC naslov mladi Andi Vrtačić je oteo pojas iskusnom BiH borcu Denisu Marjanoviću! Nakon odlučujuće četvrte runde suci su podijeljenom odlukom odlučili kako je borac iz pulskog Trojana novi prvak u kategoriji do 85 kilograma. Velik je to uspjeh za 22-godišnjaka koji je brzo stigao do pojasa.

U drugom meču za titulu kick-boks dijela programa Nizozemac Eyevan Danenberg obranio je naslov FFC prvaka do 77 kilograma protiv našeg Ivana Bilića nakon tehničkog nokauta u dodatnoj rundi. Bilić je pružio sjajan otpor prvaku te izborio odlučujuću rundu, no Nizozemac je ipak uspio doći do tehničkog nokauta protiv velike hrvatske kick-boks nade.

Prije njih u ringu smo vidjeli i trećeg hrvatskog kick-boksača. Teškaš Tomislav Čikotić izgubio je odlukom  sudaca također nakon odlučujuće runde protiv Grka Stavrosa Grigorakakisa.

MMA:

Robin Van Roosmalen pobijedio Ristu Dimitrova - tehnički nokaut

Borba za naslov: Darko Stošić pobijedio Emila Zaharieva - tehnički nokaut

Filip Pejić protiv Alexisa Savvidisa - neriješeno

Andreas Michailidis pobijedio Borčea Talevskog - tehnički nokaut

Stamatis Morouli pobijedio Edgara Santosa - tehnički nokaut

Giannis Michalopoulos pobijedio Alexandrosa Papadimitrioua – odluka sudaca

Kick-boks:

Samo Petje pobijedio Meletisa Kakoubavasa - odluka sudaca

Borba za naslov: Andi Vrtačić pobijedio Denisa Marjanovića – podijeljena odluka

Borba za naslov: Eyevan Danenberg pobijedio Ivana Bilića – tehnički nokaut

Stavros Grigorakakis pobijedio Tomislava Čikotića - odluka sudaca

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider