FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nije njegov najbrži poraz

Legendarni Fedor oglasio se nakon nokauta koji mu je možda zaključio karijeru

Fedor Emelianenko javio se svojim fanovima nakon novog teškog poraza, šestog u svojoj karijeri.

Galerija Nokautirani Fedor Emelianenko (Screenshot) Fedor - Sonnen (Screenshot: Twitter) Fedor Emelianenko (Screenshot YouTube) +1 Fedor Emelianenko (Screenshot YouTube)

Nakon što je pretrpio tek šesti poraz u svojoj nevjerojatnoj karijeri, legendarni Fedor Emelianenko oglasio se na društvenim mrežama. Prošle subote Fedor je izgubio u finalu Bellatorova Grand Prix turnira od Ryana Badera, koji ga je nokautirao za svega 35 sekundi.

Bio je to drugi najbrži poraz "posljednjeg ruskog cara", koji je davne 2000. godine izgubio od Tsuyoshija Kohsake nakon samo 17 sekundi borbe u prvoj rundi. Bader je lijevom "kukom" zahvatio Fedorovo lice, nakon čega je Rus pao, a Ryan ga dokrajčio na tlu.

Izgledalo je brutalno i bolno za Fedora, no manje od dva dana poslije borbe Emelianenko se oglasio i umirio svoje fanove.

"Osjećam se dobro. Porezotina iznad oka nije duboka. Dobio sam nekoliko šavova. Mislim da će zarasti nakon nekoliko tjedana. Želim zahvaliti svima koji su mi pomogli da se spremim, svima koji su došli gledati borbu i svima koji su se probudili da ju gledaju. Hvala svima na podršci i molitvama. Neka bude Božja volja", napisao je Fedor.

Nakon novog teškog poraza, godinu i pol dana nakon što ga je nokautirao Matt Mitrione, mnogi vjeruju da bi se Fedor ovaj put trebao povući zauvijek iz ovog brutalnog sporta.

Predsjednik Bellatora Scott Coker otkrio je da je njegov ugovor s organizacijom istekao te da Fedor nema više ništa nikome dokazati, što jasno upućuje na njegovo mišljenje da bi se Rus trebao oprostiti. Sam Fedor nije komentirao je li ovo bila njegova zadnja borba u profesionalnoj karijeri.

Otac Habiba Nurmagomedova nada se da to nije njegov kraj te poziva Rusiju da organizira event na kojem bi se ogledale legende slobodne borbe - Fedor i Cro Cop.

"Treba li završiti svoju karijeru? Sve ovisi o zdravlju i odluci koju će donijeti sa svojim timom. Nije sam. Bilo bi lijepo organizirati njegovu borbu s Mirkom Cro Copom. Ta borba trebala bi se organizirati u Rusiji."

Mirko i Fedor ogledali su se prije 14 godina u japanskom Prideu, a tada je Rus slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider