FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRIMLJEN JE U HALL OF FAME

Daniel Cormier trebao je 2017. ostati bez titule: "Priznajem, varao sam!"

Tijekom svečanog govora nakon što je postao dijelom UFC-ove Kuće slavnih, Cormier se prisjetio neslavnog trenutka iz 2017. godine.

Daniel Cormier (Foto: Afp)

Bez ikakve sumnje karijeru Daniela Cormiera možemo nazvati jednom od najvećih u povijesti MMA-a. Bivši UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije postigao je puno toga, ostvario je neke velike pobjede i savladao je sjajne borce.

Ipak, u njegovoj karijeri ostala je jedna mrlja. U pitanju je travanj 2017. godine, kad je branio titulu prvaka poluteške kategorije u borbi protiv Anthonyja Johnsona. Tada je nakon vaganja ostalo nešto što je dobilo naziv "towelgate". 

Cormier do sada nije priznao očito varanje

Naime, Cormier je na prvo vaganje za borbu došao oko pola kilograma pretežak. Nakon što se vratio, vaga je pokazala točno i borba je postala službena, no već tada mnogi su nešto primijetili. Cormier se uhvatio za ručnik, što je bilo dovoljno da vaga pokaže manju težinu.

Do sada Cormier nije pričao o tome, no potrebu da to napravio osjetio je tijekom govora povodom primanja u Hall of Fame. Tamo je odlučio očistiti dušu priznanjem.

Cormier je prvo pričao o svojim prijateljima i svima koji su mu pomogli u karijeri, a poseban je dio posvetio Cainu Velasquezu, svom najboljem prijatelju koji zbog pravne bitke koji vodi nije mogao biti tamo.

A onda se okrenuo dijelu kojim je sve prisutne iznenadio, ali i dobio veliki aplauz.

Detaljno je opisao što se dogodio

"Momci, moram biti transparentan s vama. Možda sam uhvatio onaj ručnik u Buffalu", rekao je Cormier, nastavivši:

"Imao sam 550 grama viška, otišao sam nazad i pokušao sam skinuti. Zvali su i moju suprugu da me natjera u kadu, a ja sam rekao da je gotovo, da ne mogu. Onda me je moj trener pitao sjećam li se starog hrvačkog trika."

Cormier je otkrio kako je prvobitno pomislio na trik kojim bi stavio ruke iza leđa i uhvatio trenera, ali to je bilo neizvedivo jer ovaj nije mogao biti iza njega. Onda su se odlučili za trik s ručnikom, koji je upalio.

"Možete li zamisliti koja je to ludost bila? Što se mora dogoditi? Gledao sam dolje i mislio koliko sam ja sretan tip. Čak i ako izgubim nekako će mi se pojas vratiti. Bio je tamo tip koji je čitao s vage, kraj njega još jedna žena, također je gledala dolje. Uhvatio sam ručnik. Rumble, žao mi je čovjeće", završio je, obrativši se UFC-ovom članu komisije, Marku Rattneru, dodavši kako mu to kod njega sigurno ne bi prošlo, ali srećom je bio u New Yorku.

Da je Cormier pao vagu, kao što je trebao, pojas bi mu neovisno o ishodu borbe bio oduzet. Nešto kao što se dogodilo Charlesu Oliveiri ovog proljeća.

Tko zna što bi se dalje događalo, bi li uopće došlo do svega kasnijeg, uključujući trilogiju sa Stipom Miočićem, čije se prvo poglavlje dogodilo dvije borbe kasnije, odnosno u srpnju iduće godine. No, Cormieru je spomenuti potez upalio i danas je tu gdje je. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider