FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sumnjive odluke

Kontroverze u Las Vegasu: Velike rasprave, boksački svijet podijeljen

Boksačka noć u Las Vegasu ponudila je kontroverzne završnice u dva najatraktivnija meča. Andre Ward slavio je nakon niskog udarca, a Guillermo Rigondo nakon udarca poslije gonga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedam mjeseci nakon prvog meča Andre Ward i Sergej Kovaljov dočekali su revanš. Mjesto radnje ponovno je bio Las Vegas, a kao i u prvom meču nije moglo bez kontroverzi. Meč ste uživo mogli pratiti jutros na GOL.hr-u, a večeras od 23:15 možete pogledati snimku na Novoj TV.

Iako je Amerikanac bolje otvorio meč i imao bodovnu prednost, tehnički nokaut u 8. rundi podijelio je boksački svijet. 33-godišnjak iz San Francisca uputio je tri vezana udarca, nakon kojih je sudac Tony Weeks prekinuo borbu.

"Znao sam da će ova borba biti drugačija. Imali smo sjajnu borbu zadnji put, imali smo nekih fizičkih problema. Kovaljov se dobro borio, ali jednom kad kompjuterski pospremim borbu u svoj mozak i imam je ovdje točno znam što trebam raditi sljedeći put", izjavio je Ward.

Kovaljov se požalio:
"Nisam osjećao da sam u nokdaunu s bilo kojim udarcem. S bilo kojim legalnim udarcem. Ovo je bio niski udarac, ilegalni udarac. Osjetio sam to. Ovo je bio još jedan."

Da je doista tako, nakon meča na svom Twitter profilu priznao je i sam Tony Weeks: „Pogledao sam snimku i moram priznati da sam pogriješio. Promakli su mi Wardovi niski udarci. Prekinuo sam borbu, jer se Kovaljov nije branio. Da sam vidio da su udarci bili niski, ne bih prekinuo borbu. Moja greška.“

Što tek reći za odluku Vica Drakulicha u borbi za naslov prvaka u superbantam kategoriji između Kubanca Rigondoa i Meksikanca Floresa?

Gong za kraj runde već se oglasio kad je Rigondoov lijevi kroše pogodio Floresa. Suci su više minuta vijećali i na kraju odlučili da je branitelj naslova na čist način došao do pobjede.

Tako je olimpijski pobjednik iz Sydneya i Atene, koji je još 2009. pobjegao s rodne Kube, produžio savršeni niz u profi vodama. Bila mu je ovo 18. pobjeda u isto toliko mečeva.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider