FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sudar stilova

Hrvoje Sep analizira meč godine Ward - Kovaljov: Evo tko mu je favorit!

Još samo dan i pol ostalo je do boksačkog meča godine koji ćete gledati na portalu GOL.hr i na Novoj TV. Amerikanac Andre Ward i Rus Sergej Kovaljov borit će se u noći sa subote na nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 4 i 30 ujutro sa subote na nedjelju portal GOL.hr i u večernjim satima Nova TV donose spektakularnu boksačku poslasticu. U ring ulaze dva najbolja poluteškaša svijeta Andre Ward i Sergej Kovaljov. Sudar je to američkog i ruskog stila boksa, a taktičku analizu prepustili smo jednom od najboljih hrvatskih boksača Hrvoju Sepu.

Poluteška profi kategorija do 79 kilograma kategorija je hrvatskog olimpijca Hrvoja Sepa. 31 - godišnjak je super zahvalan sugovornik za kojeg nema dileme. Andre Ward i Sergej Kovaljov spadaju u sam vrh svjetskog boksa.

''To su su jedni od najboljih boksača na svijetu. Ne znam jesu li broj 1 i 2 ali su sigurno u Top 5. Ovo je klasični sudar ruske i američke škole boksa. Kovaljev je nešto grublji i bolje, jače udara. Dok je Ward bolji boksač, bolje se kreće, bolje eskivira udarce'', kaže Sep.

A evo i kratke taktičke Sepove analize obojice.
„Od Kovaljova očekujem da puno više vodi borbu da radi puno više tom prednjom rukom. Ward je u tom prvom djelu radio grešku, radio je otklon od lijeve i išao kontrirat desnom i primio desni direkt. Mislim da će morati raditi puno više taktički u ovom meču i morat će bit puno pažljiviji odnosno će bolje kontrolirat svoju lijevu ruku.''

Sep dodaje:
„Znači sad će morati puno više kontrolirat Kovaljova za dobiti meč. Kovaljov će morati puno više uzimati prostor i ići prema naprijed da bi omogućio Warda da išta radi.''

Sep ističe kako Kovaljov mora nasrnuti od prve minute, baš onako kako je to napravio u prvom meču pa kasnije usporio u drugom djelu meča.

Koji je od njih dvojice boksač po vašem guštu?
„Apsolutno Kovaljov, on je boksač koji ide na nokaut. Borac za publiku, za navijače, jer svi vole gledati nokautere. S Wardom nitko ne voli boksati. Svi ga izbjegavaju. On se proslavio osvajanjem Super Six turnira najboljih na svijetu i sve ih pobijedio.

Iako mu je Rus draži, blagi favorit je za njega Ward.
„Mislim da je Ward u maloj prednosti jer je već prokužio Kovaljova, koji je udarač i ide na jake udarce. Ward više gleda kako da te prokuži, a kad te prokuži, onda on preuzima.

Borbu Kovaljov - Ward gledajte uživo na GOL.hr-u ove nedjelje od 4:30 te snimku na Novoj TV u večernjim satima (23:15).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider