FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC spektakl

Stručnjak Nove TV prognozira tko će pobijediti u meču koji čeka cijeli svijet

Dustin Poirier i Khabib Nurmagomedov odlučit će u međusobnom okršaju u Abu Dhabiju tko je kralj lake kategorije UFC-a.

Galerija UFC 242: Khabib - Poirier Zelg Galešić i Vlado Boban (Foto: GOL.hr) Khabib Nurmagomedov (Foto: AFP) +2 McGregor i Khabib oči u oči (Screenshot)

Novi borilački spektakl je pred nama. Nakon godinu dana u oktogon se vraća Khabib Nurmagomedov, jedan od najpopularnijih MMA boraca današnjice. 27 pobjeda i nula poraza. U karijeri je izgubio samo jednu rundu, i to protiv Conora McGregora u posljednjem meču.

S druge je strane Dustin Poirier, koji ima 25 pobjeda i pet poraza. U sjajnom je pobjedničkom nizu, gotovo tri godine nije poražen. Bio je fantastičan u posljednjem dvoboju protiv Maxa Hollowaya. No bit će to itekako težak zadatak za Poiriera.

"Pravi prvak je Khabib"

„Iako Poirier posljednjih godina izgleda fantastično, još uvijek je ovo za njega veliki zalogaj“, mišljenja je Zelg Galešić, stručni komentator Nove TV.

„On je privremeni prvak, ali pravi prvak je Khabib.“

Tako je u očima cijelog svijeta. Borba na nogama najveći je forte Amerikanca. To je njegov najveći adut.

UFC 242: Khabib Nurmagomedov "ugušio" Poiriera i ujedinio pojaseve prvaka! Khabib Nurmagomedov (Foto: afp) Khabib Nurmagomedov (Foto: AFP) Poirier s pojasom prvaka (Foto: AFP) +4 Dustin Poirier i njegova supruga

„On se fantastično bori na nogama, u kontragardu. Ima jako dobar zadnji direkt, prednji aperkat, koljena koristi odlično. Sve 'stojke' radi fantastično i za to čista desetka. Khabibu s druge strane 'stojka' nije najjača strana. Tu mu dajem solidnu sedmicu. No nemojte se zavaravati, njegov stalni presing i pokušaj rušenja uvijek mu ostave rupu za jedan snažan udarac, kao što smo gledali protiv McGregora, tako da postoji šansa da on protivnika nokautira u ovoj borbi“, analizira Galešić.

"Poirier se dobro brani od rušenja"

Kada je hrvanje u pitanje, čine se da je desetka premalo za Dagestanca.

„On je u hrvanju izvan svih klasa, to je čista desetka. Borac koji je ušao u MMA s inovativnim pristupom i otvorio oči mnogim drugim borcima. Poirier tu ima jednu solidnu osmicu, ali isključivo zato što se on dobro brani od rušenja. Jako rijetko koristi rušenje u napadu, isključivo kada je u opasnosti. Brani li se dovoljno dobro za jednog Khabiba, to već sumnjam.“

Kakvi su u parteru?

„Khabib možda nije baš najbolji u jiu-jitsi, ali ono što on ima, to su te pozicije u parteru. Zadaje strašne udarce, izolira ruku ili nogu, pa se bilo koji borac teško može iz toga izvući. Poirier je odličan u parteru, ima jako dobra gušenja, jako dobre poluge, ali za njega jedna solidna osmica.“

"Khabibova brada neispitana"

Kada dolazimo do brade, čini se da je ona neispitana kada je u pitanju Nurmagomedov.

„Dali smo mu desetku, ali nitko još tu bradu nije stavio pod test da bi mogli zaključiti u kojem bi to smjeru išlo. Poirier je već nekoliko puta u karijeri bio nokautiran, ali još uvijek je solidan borac. Jedna solidna osmica za njega.“

I za kraj izdržljivost?

„Obojici desetke. Mislim na njihove najbolje segmente. Khabib može hrvati pet rundi, Poirier može udarati pet rundi. Zanima me što će se dogoditi ako Khabib prisili Poiriera na hrvanje ili ovaj njega na udaranje. Onda ćemo imati sasvim drukčije zaključke“, rezimirao je Galešić.

Gledajte spektakl na GOL.hr-u i Novoj TV

Kome dajete veće šanse za pobjedu?

„Khabib je veliki favorit. Dajem mu 70 posto šansi.“

Prijenos subotnjeg spektakla uživo će biti na portalu GOL.hr s početkom u 20:00, dok će snimka biti prikazana istoga dana u 23:35 u programu Nove TV. Prijenos borbi analizama i komentarima pratit će Stipe Sladoljev i Igor Pokrajac.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider