Košarka
SPORTOVI
Košarka
Važna pobjeda

VIDEO Zubac slavio protiv aktualnog NBA prvaka: Pogledajte kako je zakucavao preko Jokića

Ivica Zubac je ubacio 14 poena u pobjedi svojih LA Clippersa protiv Denver Nuggetsa.

Nikola Jokić i Ante Zubac (Foto: Afp)

 

Košarkaši Los Angeles Clippersa pobijedili su aktualne NBA prvake Denver Nuggetse sa 102-100 uz 14 koševa i 15 skokova hrvatskog centra Ivice Zubca.

 

Bio je to okršaj s vrha ljestvice Zapadne konferencije, Denver je drugi (53-24), a Clippersi četvrti (48-28).

Gosti su bolje ušli u susret, poveli su 5-0, 16-4, pa 25-8, a na koncu su dobili prvu dionicu sa 11 razlike (31-20). Clippersi su proradili u drugoj dionici i veliki zaostatak su do konca poluvremena pretvorili u vodstvo 53-49. U trećoj četvrtini imali su i +13 (70-57), vodili su i cijelu posljednju četvrtinu, no Denver se 1:46 minute prije kraja primaknuo na svega koš minusa (98-97).

U samoj završnici ključne koševe za Clipperse je zabio naš Ivica Zubac koji je 1:27 minuta prije kraja realizirao dva bacanja, a minutu prije kraja još dva za 102-97. Jokić je tricom smanjio na 102-100, a u zadnjih 56 sekunde više niej bilo koševca. Clippersi su promašili dva napada, baš kao i Denver. Gosti su imali i zadnjih pet sekundi za pobjedu, no najbolji igrač utakmice Nikola Jokić je promašio tricu.

Zubac je završio susret sa 14 koševa i 15 skokova uz asistenciju i ukradenu loptu. Najefikasniji kod Clippersa bio je Paul George sa 28 koševa, dok je James Harden dodao 20 koševa, šest skokova i osam asistencija. Harden je time ušao u društvo Oscara Robertsona, LeBrona Jamesa i Russella Westbrooka, jedinih igrača u povijesti NBA lige s najmanje 25.000 koševa, 7.000 asistencija i 6.000 skokova.

"Sve u svemu, bila je to dobra pobjeda za nas. Prvu četvrtinu nismo odigrali dobro, ali nismo paničarili. U nastavku smo zaigrali daleko bolju obranu," kazao je Harden za ESPN.

U redovima aktualnog prvaka ponovo je najbolji bio Jokić koji je upisao 36 koševa, 17 skokova i 10 asistencija za 24. triple-double ove sezone. Aaron Gordon je dodao 18 koševa, šest skokova i sedam asistencija.

 

Zubac je dva puta zakucao preko Jokića, a kako je to izgledalo možete vidjeti OVDJE.

Stefan Ristovski i Ivan Perišić FOTO Ivan Perišić oglasio se nakon gorkog poraza od Dinama divider

Ante Delija VIDEO Pogledajte kako je Fedorov učenik dokrajčio Deliju: Sudac je prekinuo meč divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider