Košarka
SPORTOVI
Košarka
To je bilo bolno

VIDEO Šarić ponovno odličan u pobjedi Warriorsa: Nova NBA zvijezda pogodila ga u međunožje

Dario Šarić ubacio je 20 koševa u novoj pobjedi svoje momčadi.

Dario Šarić (Foto: Afp)

Golden State Warriors sinoć su u utakmici međusezonskog turnira u San Franciscu sa 118:112 pobijedili San Antonio Spurse, a Dario Šarić bio je odličan i u slavlju svoje momčadi bio je drugi strijelac.

Golden State upisao je drugu pobjedu u međusezonskom turniru i sada je treća momčad u Zapadnoj skupini C.

Šarić je na terenu proveo 26:18 minuta i u tom je vremenu zabio 20 koševa (šut iz igre 7/11, trice 4/7) i tome pridodao sedam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Stephen Curry pogodio je sedam trica za ukupan učinak od 35 koševa.

Victor Wembanyama bio je najbolji pojedinac Spursa s 22 poena, devet skokova i dvije blokade. Spursi su s četiri poraza završili igranje u turniru.

Dodajmo kako je Wembanyama, kojeg nazivaju novim NBA čudom, pogodio Šarića nogom u međunožje nakon jednog duela. Snimku možete vidjeti OVDJE.

Zubac igrao u porazu Clippersa

New Orleans Pelicansi u gostima su sa 116:106 nadigrali LA Clipperse te im tako nanijeli treći poraz u međusezonskom turniru. Zubac je u porazu svoje momčadi sudjelovao s 11 ubačaja (šut iz igre 5/6), a upisao je još pet skokova i jednu blokadu.

New Orleansu to je bila treća pobjeda u međusezonskom turniru i prvi je u Zapadnoj B skupini, dok su Clippersi s tri poraza poraza i samo jednom pobjedom završili nastup na turniru.

Zion Williamson zabio je 32 poena, a Brandon Ingram dodao je 30 za New Orleans. New Orleans, koji je dobio tri uzastopne i pet od šest utakmica, mora čekati posljednju utakmicu grupne faze između Dallasa i Houstona u utorak da vidi hoće li osvojiti zapadnu skupinu B i proći u nokaut-rundu.

Paul George ubacio je 34 koša, a Kawhi Leonard 20 za Clipperse, koji su prekinuli niz od tri pobjede.

Bucksi srušili rekord

Brook Lopez, Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard ubacili su svaki više od 30 koševa za pobjedu Milwaukee Bucksa od 131:128 nad gostujućim Washington Wizardsima.

To je prva utakmica u povijesti franšize Bucksa u kojoj su tri igrača imala 30 poena ili više. Lopez je izjednačio rekord karijere s 39, dok su Antetokounmpo (devet skokova) i Lillard (10 asistencija) ubacili po 31.

Milwaukee sada ima omjer pobjeda i poraza u međusezonskom turniru 3:0 i prvi je u Istočnoj skupini B, dok je Washington zadnji s četiri poraza.

Washington je imao četiri strijelca s 20 poena, a predvodio ih je Jordan Poole s 26 koševa i sedam asistencija. Kyle Kuzma i Tyus Jones dodali su po 22, a Corey Kispert 20.

U posljednjim sekundama Antetokounmpo je izveo dva slobodna bacanja prije nego što je Landry Shamet iz Washingtona promašio pokušaj za tricu koja je mogla izjednačiti rezultat.

Jokićevi Nuggetsi poraženi kod Houstona

Houston Rocketsi na domaćem su terenu sa 105:86 svladali Denver Nuggetse

Jalen Green zabio je momčadski rekord od 25 koševa za drugu pobjedu u Zapadnoj B skupini. Alperen Sengun dodao je 21 poen, 15 skokova i osam asistencija. Nikola Jokić predvodio je Nuggetse, koji imaju omjer 2:2 u turniru i treći su u skupini, s 38 poena, 19 skokova i osam asistencija.

Orlando Magic na svom je terenu sa 113:96 nadigrao Boston Celtics i popravio svoj omjer u Istočnoj skupini C međusezonskog turnira na 3:1. Boston je s dvije pobjede i jednim porazom na drugom mjestu.

Orlando je pobjedu osigurao dominantnom igrom u drugom poluvremenu, a predvodio ga je Mo Wagner s 27 koševa. Paolo Banchero dodao je 23 poena, sedam skokova i pet asistencija za Magic. Jayson Tatum ubacio je 26 koševa za Celticse.

Sunsi svladali Memphis

Phoenix Suns su sa 110:89 bili bolji od domaćih Memphis Grizzliesa, a pobjedu im je s 40 osigurao koševa Devin Booker.

Eric Gordon postigao je 20 koševa za Sunse, koji su bili bez Kevina Duranta (upala desnog stopala) i Bradleyja Beala (istegnuće donjeg dijela leđa). Phoenix je drugi u Zapadnoj skupini A s dvije pobjede i jednim porazom, a Memphis je s četiri proaza završio turnir.

Santi Aldama iz Memphisa ubacio je 21 poen, a Derrick Rose 17.

New York Knicksi su kod kuće, nadoknadivši zaostatak od 21 koš iz treće četvrtine, sa 100:98 pobijedili Miami Heat. Jalen Brunson upisao je 24 poena za New York, a Immanuel Quickley 20.

Bam Adebayo, koji je propustio prethodnu utakmicu zbog ozljede kuka, upisao je 21 poen i 12 skokova za Miami. Jimmy Butler zabio je momčadski rekord od 23 poena.

U Istočnoj B skupini New York je drugi, a Miami treći i obje momčadi imaju omjer pobjeda i poraza 2:1.

Raptorsi bolji od Bullsa, Pistonsi izgubili

Toronto Raptorsi kod kuće su sa 121:108 svladali Chicago Bullse. Kod Toronta najbolji je bio OG Anunoby s 26 koševa, dok je Bullse predvodio Zach LaVine s 36 poena. Toronto je treći u Istočnoj C skupini s jednom pobjedom iz tri utakmice međusezonskog turnira, dok je Chicago zadnji s tri poraza.

Indiana Pacersi u Indianapolisu su s visokih 136:113 pobijedili Detroit Pistonse, a do slavlja ih je vodio Tyrese Haliburton, koji je utakmicu završio a 26 koševa i 10 asistencija.

Indiana, koja je već izborila mjesto u četvrtfinalu NBA turnira unutar sezone, završila je fazu Istočne skupine A s omjerom 4:0. Pistonsi su izgubili sve četiri utakmice na turniru, a ovo im je 13. uzastopni poraz.

Sacramento Kingsi, koji imaju tri pobjede u međusezonskom turniru u Zapadnoj skupini C, u Minneapolisu su sa 124:111 bili bolji od domaćih Minnesota Timberwolvesa. De'Aaron Fox postigao je 36 koševa i upisao 12 asistencija

Minnesota je pala na 2:1 u Zapadnoj skupini C, a u porazu ju je predvodio Anthony Edwards sa 35 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider