Košarka
SPORTOVI
Košarka
Finci također ''out''

Kakav dan na MundoBasketu: Latvijci furioznom zadnjom četvrtinom izbacili Francuze već u grupnoj fazi!

Reprezentacije Finske i Francuske opraštaju se od Svjetskog prvenstva u košarci već u grupnoj fazi.

Evan Fournier (Foto: Afp)

Košarkaške reprezentacije Crne Gore, Litve i Njemačke nakon dva kola su i matematički osigurale plasman u drugi dio grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Filipini, Japan i Indonezija.

Među 16 reprezentacija koje će nastaviti borbu za naslov svjetskog prvaka zasigurno će biti i Kanada te Dominikanska Republika, a bilo bi veliko iznenađenje da se u tom društvu ne nađe i Australija.

Razočaravajuće je za Filipine završila i utakmica drugog kola. Poraz od Angole (80:70), udaljio je domaću reprezentaciju od plasmana u drugi krug. Samo im uvjerljiva pobjeda nad Italijom u zadnjem kolu te poraz Angole od Dominikanske Republike mogu donijeti drugo mjesto i plasman u drugi krug. U suprotnom će završiti u razigravanju od 17. do 32. mjesta.

Dominikanska Republika svladala favoriziranu Italiju

U prvoj utakmici u skupini A Dominikanska Republika je iznenadila Italiju (87:82) te je s maksimalnih 2-0 na vrhu ljestvice, ispred Italije (1-1) i Angole (1-1).

U skupini D nije bilo nikakvih iznenađenja. Nakon što je Crna Gora svladala Egipat s 89:74. Litva je sa 96:66 pobijedila Meksiko.

Litavce je predvodio Jonas Valančiunas s 15 koševa i 12 skokova, dok je Rokas Jokubaitis spojio 15 poena i sedam asistencija. Litva i Crna Gora su s 2-0 osigurale plasman u drugi krug te će u međusobnom dvoboju riješiti tko će u sljedeću fazu otići s maksimalnim brojem bodova. Egipat i Meksiko nastavit će natjecanje u utješnoj skupini.

Japanci šokirali Fince na domaćem terenu

Iznenađenje dana priredila je reprezentacija Japana koja je u skupini E svladala Finsku s 98:88. Josh Hawkinson je za japansku reprezentaciju ubacio 28 koševa uz čak 19 skokova. Yuki Kawamura je imao 25 poena i devet asistencija, a po 17 koševa su postigli Makoto Hiejima i Keisei Tominaga. Fincima nije pomoglo 27 poena i 12 skokova Laurija Markkanena.

Njemačka je pobjedom nad Australijom 85:82 došla do maksimalnog učinka u prva dva kola, a Australija i Japan imaju 1-1. Bez pobjede i bez izgleda za plasman u drugi krug su Finci.

Potop Francuza u Jakarti

Utakmica Francuske i Latvije u Jakarti završila je s neočekivanom pobjedom Latvijaca 88:86. Francuzi su vodili sve do posljednje četvrtine, na početku četvrtog perioda imali su ugodnih +12, ali nevjerojatnom serijom Latvijci su slavili 26:12 u četvrtoj četvrtini i šalju Francuze kući.

Najbolji u redovima Latvijaca bili su Zagars s 22 poena i Smits s 20 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider