Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samo u Triple-doubleu

Aco Petrović ekskluzivno: Ono što Šarić radi, Amerikancima je fascinantno

U šestom Triple-doubleu po prvi put pojavljuje se gost u studiju, a to je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, koji s voditeljima razgovara o nedavnom posjetu hrvatskim košarkašima, kao i o Eurobasketu 2017.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put u Triple-doubleu pojavljuje se gost u studiju, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović. Izbornik je nedavno bio u posjetu hrvatskim košarkašima u SAD-u s kojima je razgovarao o reprezentaciji. Bilo je tu i zanimljivosti prilikom druženja s hrvatskim reprezentativcima.

''Hezonja će po završetku sezone ostati u Americi, gdje će trenirati, ali i imati na raspolaganju logistiku saveza. Onda bi se 10-15 dana prije početka priprema vratio ovdje i malo resetirao. Rekao sam mu: 'Reprezentacija treba njega i on treba reprezentaciju'. Međutim, tu uvijek trebate ostaviti nekakav znak pitanja'', izjavio Petrović.

Ključan igrač za reprezentaciju svakako će biti i Dario Šarić, koji možda prije toga dobije nagradu za rookieja godine u NBA-u.

''Ne sjećam se da je itko bio situacijski takav. On proizvodi koševe iz ničega. On proizvodi ono što je Amerikancima fascinantno, proizvodi poene i sebi i drugima iz ničega. Meni osobno nije čak ni bitno to rookie godine, dovoljno mi je to što već prvu godinu igra i provodi na terenu. No, u svakom slučaju, apsolutno je iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone'', objasnio je Petrović.

Kakvi su preostali dojmovi te o čemu je Aco Petrović još pričao s hrvatskim reprezentativcima pogledajte u šestom izdanju Triple-doublea.

Također se razgovaralo o hrvatskoj skupini na Eurobasketu i što izbornik očekuje od reprezentacije. Podsjetimo, Hrvatska je u skupini C zajedno s domaćinom Rumunjskom, Mađarskom, Crnom Gorom, Španjolskom i Češkom.

''Mi imamo isključivo jednu jedinu obavezu - da napravimo svoj posao najkvalitetnije moguće. Obećavati bilo što je glupost. Najvažnija stvar su prve dvije utakmice koje ako riješimo, riješili smo prolaz dalje. Odmah nakon prva dva dana. Ono što je dobro, ako dobijemo Mađarsku i Rumunjsku, onda možemo tempirati formu i nezakrvavljenih očiju ići na ostale'', izjavio je hrvatski izbornik.

Kako je podcast posvećen NBA-u, Aco Petrović je zajedno s voditeljima komentirao i aktualnosti vezane za ligu, kao i ekipu koja se po igri razlikuje od većine i stilom podsjeća na europske momčadi.

No, to nije sve. Voditelji podcasta Vid Horvat i Danijel Lutz analizirali su dvije momčadi koje su napravile iskorak u 2017. godini i trenutno se svaka u svojoj konferenciji nalaze u borbi za osmom mjesto koje vodi u doigravanje.

Sve to, kao i ekskluzivni razgovor s hrvatskim izbornikom Acom Petrovićem gledajte u novom izdanju Triple-doublea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider