Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žestoki okršaj u Bologni

Talijani se osvetili Delijama: Nekoliko Srba završilo u bolnici, a u pozadini sukoba su i Boysi

Navijači Rome osvetili su se Delijama za događaj iz veljače ove godine.

Navijači Rome (Foto: Afp)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su kod Virtusa u sklopu 4. kola Eurolige, a iz Italije stižu informacije da je nekoliko Delija završilo u bolnici nakon žestokog okršaja.

Unatoč tome što je talijanska policija obavijestila beogradski klub da neće dopustiti ulazak gostujućim navijačima u dvoranu, pa čak ni onima s kupljenom ulaznicom, manja skupina Delija pojavila se u Bologni.

Sergej Jakirović Jakirović otpisao ovoljetno pojačanje Dinama: Više ne trenira s prvom momčadi divider

Na ulicama talijanskog grada napali su ih navijači Rome i nekolicinu poslali u bolnicu s lakšim ozljedama, a po svemu sudeći to je bila osveta za događaje iz veljače ove godine.

Tada su Delije presrele i napale navijače Rome nakon utakmice Serie A protiv Empolija, opkolili su automobil i ukrali zastavu jedne od najstarijih navijačkih skupina Rome koju su kasnije zapalili.

Također, povod ovom žestokom sukobu je prijateljstvo navijača Rome s navijačima Panathinaikosa i Dinama, odnosno Bad Blue Boysima. Kad su zapalili zastavu i ostale transparente, Delije su poslale jasnu poruku navijačima Rome poručivši im da su odabrali pogrešno društvo.

To se prvenstveno odnosi na grčke navijače s kojima su Talijani u većem prijateljstvu, a sekundarno i na BBB-e koji čine treći, ali manji dio tog navijačkog odnosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider