Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povijesna 1. četvrtina

Srbija ipak dočekala pobjedu protiv Amerike, ali samo kao utješnu nagradu

Srpska košarkaška reprezentacija pobijedila je Amerikance s 94:89 te otišla u borbu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Srbija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Srbija je za utjehu upisala pobjedu protiv Amerike na Svjetskom prvenstvu u Kini. Reprezentacija SAD-a time je ostvarila najgori plasman (sedmo ili osmo mjesto) u povijesti na Svjetskim prvenstvima. Njihov prethodni najgori rezultat bio je na SP-u 2002. u Indianapolisu.

U hrvatskom dresu s navijačima Srbije (Screenshot) U dresu Hrvatske pratio utakmicu sa srbijanskim navijačima i bodrio susjede protiv SAD-a divider

Srbija je veći dio utakmice bila bolja i posve zasluženo je slavila protiv nemotiviranih Amerikanaca za koje je prvenstvo očito završilo porazom od Francuske.

Srbija je već nakon prve četvrtine vodila čak 25 koševa razlike. Amerikanci su u drugoj četvrtini uzvratili smanjivši na četiri koša zaostatka (44:40), da bi u trećoj dionici došli na minus dva (61:59). U posljednju dionicu ušlo se vodstvom Srbije 71:68, a Srbija je tada serijom 7:0 pobjegla na +10 (78:68). Amerikanci u prve četiri minute zadnje četvrtine nisu uspjeli zabiti niti jedan koš i već tada je bilo jasno kako će teško nadoknaditi veliki zaostatak.

Gregg Popovich (Foto: AFP) Amerikanci srušili negativni rekord: Srbija ih ostavila na najmanjem broju poena u povijesti divider

Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović s 28 koševa, šest asistencija i četiri skoka, Vladimir Lučić je dodao 15, a Vasilije Micić 10 koševa. Kod Amerikanaca najefikasniji su bili Harrison Barnes s 22, Kemba Walker sa 18, te Khris Middleton sa 16 koševa.

Srbija će u susretu za peto mjesto igrati protiv pobjednika susreta Češka - Poljska, dok Amerikanci čekaju poražene u susretu za sedmo mjesto.

Plavuša na tribinama utakmice SP-a košarkaša (Screenshot) Analizirao utakmicu pa izgubio dar govora kada je režiser pokazao navijačicu Brazila na tribinama divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider