Košarka
SPORTOVI
Košarka
pobjeda nba prvaka

Hezonja napadački sjajan protiv LeBrona i društva, dobio kritike za obranu

NBA prvaci slavili su protiv Orlanda u kojem igraju dva hrvatska košarkaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja je sinoć u predsezonskoj utakmici između Cleveland Cavaliersa i Orlando Magica, koju su dobili aktualni NBA prvaci sa 117-102, bio jedan od najučinkovitijih igrača Orlanda sa 17 pogodaka.

Hezonja je u 26:35 minuta koliko je igrao uz 17 pogodaka upisao i jednu asistenciju te dva skoka. Pogodio je tri trice iz šest pokušaja. I dok je njegov napadački učinak sjajan, neki stručnjaci nisu oduševljeni njegovim obrambenim mogućnostima.

''Svi će košarkaši imati samopouzdanje Russella Westbrooka ako ih čuva Hezonja'', komentirao je za vrijeme utakmice na Twitteru Michael Pina, košarkaški suradnik Bleacher Reporta.

Još jedan hrvatski košarkaš u Orlandu Damjan Rudež je odigrao 14:10 minuta i u tom vremenu zabio tri koša, upisavši pritom dvije asistencije i jedan skok. Najučinkovitiji u redovima Magica bio je Jeff Green sa 19 pogodaka.

Trener Clevelanda Tyronn Lue poštedio je napora najbolje igrače pa je LeBron James igrao samo 13 minuta i zabio sedam koševa uz šest asistencija. Najbolji strijelac Clevelanda je bio Jordan McRae koji je zabio 20 koševa, uz pet asistencija i sedam skokova.

Magic koji je nastupio s 13 novih igrača, nije imao odgovor na napad Cavaliersa čiji su igrači pogodili 25 od prvih 35 koševa (71,4 posto) i devet trica iz 12 pokušaja, što je dovelo do zaostatka od čak 29 koševa u jednom trenutku prvog poluvremena. Orlando je vodio samo u jednom trenutku utakmice i to kod 7-6 na samom početku, a nakon toga se igra preokrenula. Stvari nisu bile puno bolje ni u drugom poluvremeneu u kojem je Cleveland povećao na 64-35.

NBA sezona počinje 25. listopada, a Magic će igrati protiv Cavsa u Clevelandu 29. listopada u trećoj utakmici sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider