Košarka
SPORTOVI
Košarka
KAKVA ČUDESNA PETORKA

Sixersi razmijenili Hardena, Hrvat dobio suigrača za napad na titulu prvaka

Jedan od najboljih košarkaša svijeta, James Harden, novi je član Los Angeles Clippersa.

James Harden (Foto: Afp)

Nezadovoljstvo Jamesa Hardena u Philadelphiji napokon je rezultiralo promjenom momčadi za ponajboljeg strijelca u aktualnoj svjetskoj košarci.

Peta momčad, peti pokušaj napada na prsten

"Brada" će, prema informacijama koje prenosi inače praktično nepogrešivi Adrian Wojnarowski, zaigrati za Los Angeles Clipperse, što će biti njegova peta NBA momčad.

Dosad je nastupao za Oklahoma City Thunder, Houston Rocketse, Brooklyn Netse i Sixerse, a sve te momčadi krasi ista karakteristika. U sezonama gdje su s Hardenom bili među glavnim kandidatima za titulu na kraju su podbacili.

Radi se o velikoj razmjeni u kojoj će Clippersi osim Hardena dobiti PJ-a Tuckera i Filipa Petruševa, dok će u suprotnom smjeru Marcus Morris, Nicolas Batum, Robert Covington i KJ Martin. Tome valja pridodati pick prve runde Sixersa za 2028. godinu, dva picka druge runde i pravo na jednu zamjenu pickova.

Zubac unutar na papiru najjače petorke lige

Clippersi, koji su u posljednjem susretu demolirali San Antonio Spurse s 40 poena razlike, sad imaju petorku koju čine Russell Westbrook, James Harden, Kawhi Leonard, Paul George i Ivica Zubac, a hrvatski je centar u Petruševu dobio i suigrača s kojim će moći razgovarati na svom jeziku.

Harden i Westbrook isto tako treći put postaju suigrači, nakon što su svlačionicu dijelili na početku karijera u Oklahoma Cityju, a onda i jednu sezonu u Houstonu.

U tri najbolje sezone karijere, od 2017. do 2020. godine, Harden je u prosjeku ubacivao preko 30 poena po utakmici, uz otprilike 7.5 asistencija i 6.5 skokova. Sve te tri sezone bio je najbolji strijelac lige. Prošlu je završio s prosjekom od 21 poena, 10.7 asistencija i 6.1 skoka. Unatoč nešto slabijoj efikasnosti po pitanju poena, po drugi put u karijeri bio je najbolji asistent lige.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider