Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bit će to posebna večer

Šarić zaslužuje ispisati povijest: ''Bio bi to prvi Hrvat i drugi Europljanin ikad''

U 11. po redu Triple-doubleu kao gost iz Atlante javio se bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, a jedna od tema razgovora bio je i Dario Šarić te njegova utrka za rookieja godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić na najbolji mogući način iskoristio je pruženu priliku u svojoj prvoj NBA sezoni. Rezultat svega je ozbiljna kandidatura za rookieja godine. Uz Šarića, najveći kandidati za tu nagradu su Joel Embiid i Malcolm Brogdon.

''Bilo bi lijepo osvojiti tu nagradu. U krajnjoj liniji to bi bio prvi Hrvat u povijesti i drugi Europljanin ako se ne varam. Ali vidjet ćemo što će liga odlučiti. Po meni su još dva kandidata Joel Embiid, koji nije odigrao dovoljan broj utakmica, ali je pokazao veliku kvalitetu i Malcolm Brogdon, koji je kao član petorke sa svojom momčadi došao u playoff. Ja osobno bih to sigurno dao Dariju zato što je imao kontinuitet od početka sezone i kako je ona odmicala, on je tako rastao'', izjavio je Neven Spahija, koji se ekskluzivno za Triple-double javio iz Atlante.

Ako dobije nagradu za rookieja godine, Šarić bi postao tek drugi Europljanin nakon Paua Gasola (2002., Memphis Grizzlies) i treći stranac uopće (ako ne računamo Townsa, koji ima dvojno državljanstvo).

Neven Spahija vrlo je optimističan oko Šarićeve budućnosti u NBA-u i smatra kako nema razloga za brigu.

''Što se tiče njegove budućnosti, tu sam na čisto. On se adaptirao i brže nego što sam ja mislio i potrebno je samo vrijeme da se stabilizira i da napravi nove korake u ligi, koji njegov talent zaslužuje i ono što svi od njega zapravo očekujemo'', rekao je pomoćni trener Atlanta Hawksa.

Šarić je ove godine dvaput zaredom dobio nagradu za rookieja mjeseca Istočne konferencije. U ožujku je predvodio sve novake s 18,4 koša po utakmici, a bio je i drugi skakač (7,4) i četvrti asistent (3,4). NBA liga po prvi put odlučila je nagrade dodijeliti na zajedničkoj večeri 26. lipnja u New Yorku uz izravan prijenos na TNT-u.

Voditelji podcasta također su razgovarali o svim playoff serijama i onome što nas tek očekuje, koji igrači su obilježili prvu rundu doigravanja te koje su se adaptacije momčadi pokazale dobitnima. A sve to možete pogledati u našem 11. podcastu Triple-double.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider