Košarka
SPORTOVI
Košarka
OSTAJE U LIGI

Šarić uz double-double dobio duel protiv Šamanića, ali Luka će nakon svega biti zadovoljniji

Oklahoma City Thunder bio je bolji od Utah Jazza, a hrvatski košarkaši odigrali su značajne role.

Luka Šamanić (Foto: Afp)

Ogromnu pobjedu ostvarili su košarkaši Oklahoma City Thundera na gostovanju u Salt Lake Cityju kod Utah Jazza. Pobjedu koja bi im mogla donijeti "play-in", a automatski time bez post-sezone ostaviti Dallas Maverickse Luke Dončića. 

Thunder je slavio rezultatom 114:98, a na terenu smo mogli gledati i hrvatski duel.

Šarić slavio na utakmici, Luka će kod kuće

Dario Šarić je odigrao sjajnu partiju te je za 23 minute upisao 14 poena i deset skokova. Luka Šamanić nije bio toliko dobar, budući da je za 30 minuta upisao osam poena, četiri skoka i tri asistencije, no u globalu bi on trebao biti zadovoljniji.

Naime, ovo je bila njegova peta utakmica na desetodnevnom ugovoru koji je s Jazzom potpisao, a informacije govore kako je zadovoljio te da će od iduće sezone biti članom momčadi.

Šamanić je uz značajnu minutažu ostvario prosjek od 7.4 poena, četiri skoka i 2.2 asistencije, što je treneru Willu Hardyju bilo dovoljno i on bi uskoro trebati poručiti svojoj upravi da hrvatskom košarkašu ponude pravi ugovor.

Što se tiče stanja na ljestvici i spomenute situacije Luke Dončića i Dallas Mavericksa, oni su navijali za Jazz u ovom susretu. Nakon pobjedu Oklahome, Dallas može izboriti play-in jedino ako u preostale dvije utakmice (Bulls i Spurs) ostvare pobjede, a Oklahoma izgubi na domaćem terenu od Grizzliesa.

Umjesto lova na titulu, Dončić i Kyrie Irving mogli bi na raniji godišnji odmor. No, o tome više u narednim danima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider