Košarka
SPORTOVI
Košarka
trebala je trica, ali...

Riješio se jednog, pa dobio novog "bisera": LeBron James se zaista "uvalio"

Los Angeles Lakersi izgubili su i drugu utakmicu od San Antonio Spursa u novoj sezoni NBA lige.

Rajon Rondo odlazi od koša (Screenshot)

Nakon dvije uzastopne pobjede Los Angeles Lakersi doživjeli su novi poraz, četvrti u novoj sezoni NBA lige. Nova momčad LeBrona Jamesa gostovala je kod San Antonio Spursa i u napetoj završnici izgubila 110:106.

LeBron James ponovno je bio na visini zadatka u redovima Lakersa (35 poena, 11 skokova, četiri asistencije), što se ne može reći i za ostatak momčadi. Iako je statistički bio solidan, Rajon Rondo imao je čudan potez u samoj završnici utakmice kada su Lakersi zaostajali tri razlike 16 sekundi prije kraja.

Loptu su izveli sa strane, LeBron James je sjajno pronašao nečuvanog Ronda u reketu, koji je imao otvoren put prema košu, ali se odlučio okrenuti i izaći iz s loptom izvan granice šuta za dva poena. Taj trenutak malo je podsjetio na vjerojatno najbolnije sjećanje LeBrona Jamesa otkako se bavi košarkom.

U lanjskom finalu James je tada s Clevelandom gostovao kod Golden Statea u prvoj utakmici velikog finala. Pri izjednačenom rezultatu nekoliko sekundi prije kraja, Cavsi su uhvatili promašeno slobodno bacanje u napadu, no umjesto da se okrene i puca za pobjedu, J.R. Smith je s loptom izletio izvan reketa vjerojatno misleći da vode (iako on to sam negira).

I sada je bila slična situacija s Rondom, koji je umjesto polaganja i smanjenja vodstva na -1, s dovoljno vremena na semaforu da se napravi prekršaj i pokuša iznuditi promašaj s linije slobodnih bacanja, odjurio s loptom prema trici, dodao loptu Hartu, koji ju je proslijedio do Jamesa, koji je pak promašio šut za tri poena.

Ajmo reći da je Rondo izveo jednog "polu Smitha", s obzirom da je Lakersima ipak trebala trica, kao i zbog činjenice da je trener Luke Walton tražio da se puca za tri poena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider