Košarka
SPORTOVI
Košarka
JOŠ UVIJEK TRAJE

Misterij odlaska velike zvijezde: Što se točno dogodilo te večeri 30. srpnja?

Ricky Rubio rekao je konačno zbogom košarci.

Rafael Nadal i Ricky Rubio (Foto: Afp)

Španjolski 33-godišnji košarkaš Ricky Rubio, koji je je u kolovozu prošle godine obznanio da privremeno prekida karijeru zbog psihičkih problema, u četvrtak je na društvenoj mreži X (bivši Twitter) objavio da je završio s igranjem u NBA ligi, u kojoj je proveo punih 12 godina.

Do trenutka objave Rubio je bio igrač pod ugovorom s Cleveland Cavaliersima, a tijekom NBA karijere igrao je za Minnesota Timberwolvese, Utah Jazz i Phoenix Sunse. U NBA ligu došao je iz Barcelone za koju je igrao dvije sezone i osvojio Euroligu 2010., a prije toga je četiri sezone proveo u Joventutu iz Badalone, s kojim je 2008. bio pobjednik Eurokupa.

Minnesota ga je izabrala u prvom krugu NBA drafta 2009. kao petog ukupno.

"Večer 30. srpnja bila mi je jedna od najtežih u životu. Um mi je potonuo u tamu. Znao sam da idem u ovom smjeru, ali nikada nisam mislio da ne kontroliram situaciju. Sljedeći dan odlučio sam prekinuti svoju profesionalnu karijeru. Odlučio sam vam poslati ovu poruku danas jer je moja karijera u NBA ligi završena", izjavio je Rubio.

Ricky Rubio (Foto: AFP) Ricky Rubio (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Jednog dana, kada dođe vrijeme, želio bih sa svima vama podijeliti svoje cjelokupno iskustvo kako bih mogao pomoći drugima koji prolaze kroz slične situacije. Dotad bih to držao u tajnosti iz poštovanja prema svojoj obitelj i sebi samom, jer još uvijek radim na svom mentalnom zdravlju", poručio je Rubio uz dodatak da se sada osjeća puno bolje.

Tijekom NBA karijere Rubio je postizao 10,8 koševa i imao 7,4 asistencija po utakmici, a bio je poznat po svojoj brzini i odličnoj igri u obrani.

Bio je neizostavan član španjolske reprezentacije, s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najboljim igračem tog turnira. U kolekciji ima još i dva zlata (2009. i 2011.) te dvije bronce (2013. i 2017.) s europskih prvenstava, kao i srebro (Peking 2008.) te broncu (Rio de Janeiro 2016.) s olimpijskih igara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider