Košarka
SPORTOVI
Košarka

Repeša: Ne preuzimam Poljsku iako je gazda digao ruke od Benettona

Bivši izbornik Hrvatske i trener Benettona otvoreno govori o nastavku sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju poljskog portala specijaliziranog za košarku polskikosz.pl trener Benettona iz Trevisa i bivši izbornik Hrvatske, Jasmin Repeša, vrlo je blizu dogovora s reprezentacijom Poljske.

Nismo računali da možemo tako daleko u Eurokupu

Prema pisanju poljskih novinara Repeši je navodno ponuđeno 200.000 eura po sezoni, a jedan od razloga zašto baš Poljska je i nadareni poljski košarkaš Benettona 20-godišnji Jakub Wojciechowski.

„Nema istine u tome, ne znam od kuda ta informacija poljskim novinarima jer sam još dok sam bio izbornik Hrvatske rekao kako nikada više neću imati dupli angažman, u klubu i reprezentaciji u isto vrijeme“, za GOL.hr rekao je Repeša dodavši:

„Respekt svakome pa i Poljskoj, no ugovor s Benettonom veže me do ljeta 2012. godine i želja mi ga je pošteno odraditi do kraja“.

Da Repeša radi dobar posao dokaz je učinak od 12 pobjeda i 12 poraza u talijanskoj Serie A i podjela četvrtog mjesta s još tri kluba. Uz to plasirali su se i na Final Four Eurokupa koji će se, igrom slučaja, održati baš u Trevisu. Bolje nije moglo.

„Nismo računali da možemo tako daleko u Eurokupu zbog specijalne situacije u kojoj se nalazi klub. Za one koji ne znaju Benetton kao glavni sponzor odustaje od košarke i odbojke u ljeto 2012. Tako da ambicije kluba nisu bile usmjerene da moramo osvojiti Eurokup i slično“, rekao je Repeša.

Igrama u Eurokupu uz zagrebačku Cedevitu, koja je napravila povijesni uspjeh, posrnuli Benetton je najugodnije iznenađenje.

„Odigrali smo stvarno jako dobro, izgubili smo samo u Sevilli i jednu smo utakmicu u borbi za Final Four odigrali neriješeno, a sve ostale smo dobili. Uz sve probleme koje smo zaista možemo biti zadovoljni“.

Repeša je zadovoljan i igrama u snažnoj talijanskoj Serie A.

„Obzirom na našu kratku klupu i evidentne probleme koje imamo zadovoljan sam jer se nalazimo u gornjem domu, a ostvarili smo i neke vrijedne pobjede u gostima. Želimo napraviti što bolji posao u doigravanju i moram reći da me ekipa i svi ljudi u klubu sjajno prate. No, nitko od nas ne može znati što će biti s klubom kada Benetton digne ruke od sponzoriranja. Ipak je Treviso pravi košarkapki grad i ljudima koji su godinama uz klub nije svejedno. Ovo je jedna specifična situacija“, rekao je Repeša.

Za hrvatske igrače Sandra Nicevića i Hrvoja Perića, koji nose dres Benettona, Repeša ima samo riječi hvale:

„Sandro se vratio nakon nezgodnih ozljeda i nadam se da će svakom novom utakmicom, obzirom da nije prošao pripreme, biti sve bolji. Ako ništa drugo može puno toga dobrog odigrati na iskustvo. S Perićem sam jako zadovoljan, odigrao je dobru sezonu i samo ga je malo teža upala pluća usporila i sada ponovno hvata staru formu“.

Na naše pitanje je li Dubrovčanin Perić napokon sazrio da može izboriti mjesto među 12 reprezentativaca Repeša je diplomatski odgovorio:

Perić je univerzalan igrač, ima puno stavri koje može raditi na parketu, no ima li kvalitete za reprezentaciju stvar je stručnog stožera reprezentacije. Nije na meni da o tome pričam“.

O problemima koje ima njegov bivši klub Cibona zna vrlo malo jer kaže 'da ima puno posla u svom klubu' i još je dodao kako jedva čeka odmor u svom Dubrovniku gdje se skrasio s obitelji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider