Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zadnji rok se približava

Proigrao je i sada ga žele "utopiti": Hezonja na izlaznim vratima Orlanda

Približava se zadnji rok za zamjene igrača, a Orlando aktivno radi na tradeu Marija Hezonje.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mario Hezonja u svojoj trećoj NBA sezoni napokon je dočekao pravu priliku i pokazao da za njega ima mjesta na NBA parketima. U posljednjih 26 utakmica igra 25 minuta po utakmici i na prosjecima je od 11,7 koševa (47 posto šuta iz igre) i 4,2 skoka.

Više minuta za Hezonju poklopilo se s odlukom Orlanda da neće iskoristiti opciju za produženje njegova ugovora na četvrtu godinu. Hezonja je dobrim igrama podigao cijenu, a sada Orlando želi to iskoristiti i zamijeniti hrvatskog košarkaša prije trade deadlinea, zadnjeg roka za zamjene igrača koji ove sezone pada na 8. veljače.

Prema pisanju američkog Yahoo Sportsa, Orlando je stavio Hezonju u izlog i aktivno traže potencijalne kupce. Još nema informacija gdje bi Hezonja mogao nastaviti karijeru, ali više detalja vjerojatno će biti poznato kako se posljednji rok za tradeove bude približavao.

Osim Hezonje, na izlaznim vratima Orlanda je razigravač Elfrid Payton, a čelnici Magica spremni su poslušati ponude za bilo koga osim za mlade Aarona Gordona i Jonathana Isaaca.

Nakon dobrih igara Hezonje posljednjih mjeseci mnogi se navijači i komentatori pitaju gdje je dosad bio Hezonja. Mnogi za njegov spor razvoj krive stručni štab i upravu Orlanda, franšize koja je na glasu kao jedna od najdisfunkcionalnijih u NBA-u i često ostavlja dojam da ne zna što radi i kojim smjerom želi ići - od upitnih tradeova, gomilanja igrača na istoj poziciji pa do razvijanja mladih talenata koji ne uspijevaju pokazati potencijal u floridskom klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider