Košarka
SPORTOVI
Košarka
otkrio i doveo kukoča

Preminuo tvorac šampionskih Chicago Bullsa

Nakon duge i teške bolesti preminuo je poznati GM Jerry Krause, poznat i kao tvorac legendarnih i šampionskih Chicago Bullsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 78. godini života preminuo je tvorac šampionskih Chicago Bullsa Jerry Krause. On je 1985. godine naslijedio Roda Thorna i postao generalni menadžer GM (sportski direktor zadužen za tradeove i slaganje momčadi) slavne NBA momčadi koju je predvodio po mnogima najveći košarkaš svih vremena - Michael Jordan.

Samo dvije godine nakon što je u ruke dobio jedan od najvažnijih poslova u momčadi, Krause je na NBA draftu 1987. godine prepoznao dvojicu igrača koji su kasnije uz Jordana postali nositelji šampionskih Bullsa. Draftirao je Scottiea Pippena i Horacea Granta, koji su uz pomoć Jordana osvojili TRI naslova NBA prvaka, od 1991. do 1993. godine.

Krause je u tom periodu u Europi otkrio i Tonija Kukoča, te ga doveo 1993. godine.

Jordan se nakon smrti oca 1993. godine umirovio na dvije sezone, a onda se vratio 1995. godine. Krause je na ljeto nakon njegovog povratka doveo i posljednjeg igrača koji je nedostajao Bullsima da ponovno postanu nepobjedivi - Dennisa Rodmana. Chicago je nakon toga osvojio nova tri uzastopna naslova zaredom, a onda se na ljeto 1998. godine raspao.

Phil Jackson otišao je u LA Lakerse, a Jordan u drugu mirovinu. Krause je svoju dužnost GM-a obnašao do 2003. godine, a onda se povukao zbog zdravstvenih problema.

Osvojio je dvije nagrade za najboljeg GM-a sezone, a najviše će ostati zapamćen kao tvorac šampionskih Bullsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider