Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pet All-Star igrača

Potpuni šok u NBA-u: Warriorsi doveli All-Star centra i složili momčad kakva još nije viđena!

Golden State Warriorsi još su jednom šokirali NBA svijet dogovorivši suradnju s All-Star centrom Demarcusom Cousinsom.

DeMarcus Cousins (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni NBA prvaci iskoristili su ''mid-level exception'' (ugovor srednje razine) kako bi potpisali All-Star centra DeMarcusa Cousinsa na jednu godinu za ''samo'' 5,3 milijuna dolara. To je vrijednost ugovora poprilično ispod njegove razine.

Cousins se oporavlja od teške ozljede Ahilove tetive koju je pretrpio u siječnju ove godine i tržište za njega nije izgledalo dobro od kada je krenuo prijelazni rok. Navodno nije dobio ni jednu izdašnu i dugoročnu ponudu, dok se dosta klubova dvoumilo bi li ga uopće dovodilo.

Naravno, to se lako moglo promijeniti za nekoliko dana, ali Cousins je očito odlučio zaigrati na drukčiju kartu. Warriorsi su nedavno ostali bez JaVala McGeea, koji je otišao u Lakerse, dok je status Zaze Pachulije pod upitnikom i zbog toga su bili u potrazi za jednim visokim igračem, no nitko se nije nadao ovome.

U cijeloj priči veliku ulogu odigrao je Draymond Green, koji se sprijateljio s bivšim igračem Kingsa i Pelicansa za vrijeme okupljanja reprezentacije 2016. godine. Ne zaboravimo da je isti igrač odigrao i veliku ulogu u Durantovu dolasku.

Cousins je prije donošenja odluke suzio svoje izbore na Celticse i Warriorse. Blazersi su također pokazali interes za njegove usluge putem ''sign-and-trade'' opcije, ali problem je što Cousins i Nurkić imaju istog agenta.

Ovim potezom Warriorsi su okupili momčad kakva još nikad nije viđena. Prvi put jedna će momčad imati u petorci čak četvoricu igrača koji su u prosjeku na više od 20 poena po utakmici.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider