Košarka
SPORTOVI
Košarka
Triple-double donosi

Neviđena dominacija Warriorsa i Cavsa: Postaje li to problem za NBA?

U 13. po redu Triple-doubleu razgovaralo se o završenim polufinalnim serijama Warriorsa i Cavsa te što njihova dominacija znači za NBA ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James apsolutni je vladar Istoka već sedam godina. Toliko nije izgubio seriju u Istočnoj konferenciji i trebalo bi se dogoditi čudo da po sedmi put zaredom ne igra i veliko NBA finale. S time da ove sezone trenutno igra najbolji playoff u karijeri, no to još treba potvrditi obranom naslova.

Međutim, slaboj konkurenciji na Istoku nadodala se i nešto slabija ravnoteža kvalitete na Zapadu nego što je to bila prijašnjih godina. Tu se prvenstveno misli na dominaciju Warriorsa (dobili 23 od zadnje 24 utakmice), koji bi tek mogli biti nedodirljivi u godinama koje dolaze.

O tome i je li izrazita dominacija dvije momčadi problem za NBA ligu govorilo se u novom izdanju Triple-doublea. S obzirom na činjenicu da po prvi put u povijesti dvije momčadi imaju perfektan niz u playoffu prije početka finala konferencija.

''Treba reći da je Istok u takvoj fazi da je slabiji. Pričali smo već kako su Lakersi u jednom periodu s Kobeom i Shaquilleom i okruženi svakakvim komplementarnim igračima bili dominantni na Zapadu pa se onda izmjenjivalo. Dakle, postoje neki ciklusi'', izjavio je Danije Lutz te nastavio:

''U ovom trenutku složila se jedna super momčad u Oaklandu, ali moramo reći da sve što je napravio prije ove sezone Golden State napravio kroz fantastičan draft, skauting igrača i oplemenjivanje onoga što im je nedostajalo kroz promjenu trenerskog stožera. I onda razvoj svih tih igrača. I zato kažem, bez obzira na to što je možda izvjesno ili će tako pokazivati kladionice, mislim da to još uvijek ne šteti NBA-u.''

Cleveland i Golden State vrlo su blizu toga da se po treći put zaredom nađu u NBA finalu, što bi bilo prvi put u povijesti da se tako nešto dogodilo i još jedan dokaz da živimo u vrijeme dominacije dvije momčadi koja bi se mogla nastaviti i u narednim sezonama.

O ravnoteži kvalitete u NBA-u, budućnosti poraženih momčadi u polufinalu konferencija i preostalim serijama koje se još igraju gledajte u 13. izdanju Triple-doublea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider