Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uz bok najvećima

Nestvarni rekord Klaya Thompsona: Kobe i LeBron mu nisu ni do koljena

Više od samog učinka fascinira efikasnost kojom je on ostvaren.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klay Thompson je odigrao povijesnu utakmicu u kojoj je srušio rekord po broju koševa u 30 minuta ili manje. Za samo 29 minuta ubojiti je šuter ubacio čak 60 poena i na taj način za 14 poena popravio rekord svog suigrača Stepha Curryja.

Njegova žrtva su bili Indiana Pacersi, a tko zna na koliko bi se poena zaustavio Thompson da ga trener Steve Kerr nije odlučio odmoriti zbog nadolazećih izazova i ostaviti ga na klupi cijelu četvrtu i dio treće četvrtine.

Unatoč tome, Thompson je u svojoj rekordnoj utakmici ostvario neke nestvarne statistike koje pokazuju da je ovo jedna od najefikasnijih izvedbi u povijesti košarke.

Thompson je u cijeloj utakmici imao samo 52 dodira s loptom, koju je u svom posjedu imao samo 90 sekundi. Za usporedbu, Kobe Bryant je za sličan broj koševa držao loptu 400 sekundi, a LeBron James 390.

U cijeloj je utakmici imao samo 11 driblinga, a koliko su Golden State Warriorsi uigrana momčad pokazuje činjenica da samo jedan ubačaj nije došao nakon asistencije.

Jedini koji se može pohvaliti da je bolje iskoristio minute od Thompsona je Wilt Chamberlain, vlasnik rekorda za najviše koševa u utakmici. U utakmici u kojoj je zabio 100 koševa Wilt je ubacivao 2.08 koševa po minuti. Thompsonu je taj učinak pobjegao za dlaku – po minuti je ubacivao 2.07 koševa.

Klay Thomspon je stručnjak za NBA rekorde - vlasnik je i onoga za najviše koševa u jednoj četvrtini (37), a nadamo se da ga sljedeći put Steve Kerr neće odmarati kada bude u ovakvoj formi. S ovakvom igrom i uigranim Warriorsima iza sebe, druga najbolja izvedba ikad u vlasništvu Kobea Bryanta (81 koš) bila bi ozbiljno ugrožena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider