Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Mamba karakter''

Vratio se nakon 13 mjeseci stanke, zabio tricu za produžetak i poručio: ''To je bilo za Bryanta''

Nakon više od godinu dana za Indiana Pacerse zaigrao je Victor Oladipo i pogodio tricu kojom je njegova momčad ušla u produžetak i došla do domaće pobjede nad Chicagom 115:106.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oladipo je 13 mjeseci izbivao zbog ozljede desnog koljena, a u povratku je za 21 minutu ubacio devet koševa i pogodio tricu za produžetak nakon što je prvih šest promašio.

"Jednostavno sam šutnuo. Mamba karakter. To je bilo za Kobea i sve ljude u onom helikopteru", izjavio je Oladipo, koji je na utakmicu došao noseći dres s All-Star utakmice broj 8, koji je nekada nosio Kobe Bryant.

U produžetku se za pobjedu Pacersa pobrinuo Malcom Brogdon, koji je sedam od svojih 15 koševa postigao u dodatnih pet minuta. Uz to je imao devet asistencija i osam skokova. T. J. Warren s 25 koševa predvodio je strijelce Pacersa, dok je Domantas Sabonis spojio 15 poena i 11 skokova.

Chandler Hutchison s 21 košem i Zach LaVine s 20 bili su najbolji kod Bullsa.

U Portlandu se skandiralo Damianu Lillardu, koji je sa 36 poena, 11 asistencija i 10 skokova ostvario svoj prvi triple-double u karijeri i bio glavni pokretač Trail Blazersa u pobjedi 125:112 protiv Houstona. Lillard je pogodio šest trica iz 12 pokušaja, a dvije su bile sa deset metara udaljenosti od koša. C.J. McCollum je ubacio 22, a novopridošli Trevor Ariza 21 koš za pobjednike.

gol expired Utah poražena u San Antoniju uz 17 poena Bogdanovića divider

Russell Westbrook s 39 koševa, 10 skokova i šest asistencija bio je najbolji kod Rocketsa, dok je povratnik na parket James Harden završio s 18 koševa uz šut 5/18.

San Antonio imao je super raspoloženog DeMara DeRozana, ali i gotovo sve igrače na istoj valnoj duljini, što im je pomoglo da pred svojim navijačima i bez LaMarcusa Aldridgea pobijede Utah Jazz sa 127:120. DeRozan je postigao 38 koševa uz pet skokova i pet asistencija. Patty Mills dodao je 18, a Dejounte Murray 16 poena.

U drugom uzastopnom porazu Jazz je predvodio Donovan Mitchell s 31 košem. Rudy Gobert imao je 17 poena i 19 skokova, a Bojan Bogdanović uz 17 koševa uhvatio je devet skokova i podijelio četiri asistencije.

U New Yorku Memphis je slavio sa 127:106, ali je 48 sekundi prije kraja utakmice malo nedostajalo da dođe do opće tučnjave. Sve je zakuhao Jae Crowder, koji je osjetio potrebu popravljati statistiku kad su se Knicksi već predali, pa je oteo jednu loptu i šutnuo tricu. To se nije svidjelo Elfridu Paytonu, pa ga je odgurnuo dok je još bio u šutu. Srećom, jedan od sudaca bio je vrlo blizu i uspio je zaustaviti eskalaciju sukoba. Oba su igrača iskuljučena.

Grizzliese su do 11. pobjede u 14 siječanjskih nastupa i sveukupnog polovičnog učinka (24-24) predvodili Dillon Brooks s 27 koševa, Ja Morant s 18 poena i 10 asistencija te Jae Crowder s 18 koševa i sedam skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider