Košarka
SPORTOVI
Košarka
Westbrook niže rekorde

Durant nije mogao zaželjeti bolji povratak na NBA parkete: Savršen šut protiv Pelicansa

Nakon dva mjeseca pauze, Kevin Durant se vratio u pobjedi Netsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon gotovo dva mjeseca izbivanja i 23 propuštene utakmice zbog ozljede butnog mišića, Kevin Durant se vratio na parket te sa 17 koševa u 19 minuta igre pomogao košarkašima Brooklyn Netsa na putu do uvjerljive domaće pobjede (139:111) nad New Orleans Pelicansima.

Durant je u igru ušao sedam i pol minuta prije kraja druge četvrtine nakon koje je domaća momčad imala 20 koševa prednosti (79-59). Netsi su u drugoj četvrtini ubacili 43 poena i promašili svega četiri šuta (14/18) iz igre.

Savršen šut Duranta u povratničkoj utakmici

Uz 17 koševa i perfektan šut (5/5 iz igre, 5/5 iz slobodnih bacanja), Durant je imao sedam skokova i pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

Netse (36-16) je do pobjede i prvog mjesta u Istočnoj konferenciji NBA lige predvodio Kyrie Irving s 24 koša i šest asistencija, dok je LaMarcus Aldridge  postigao 22 poena.

Eric Bledsoe je s 26 koševa bio najefikasniji igrač New Orleansa, iako je zaradio isključenje pred kraj treće četvrtine. Serija Ziona Williamsona od 25 uzastopnih utakmica s 20 i više koševa uz najmanje 50 posto realizacije došla je kraju.

Mlada zvijezda Pelicansa je dvoboj završila sa 16 koševa uz samo četiri pogođena šuta iz 12 pokušaja.

Loša večer za Dončića

Mavericski se neočekivano "poskliznuli" u Houstonu. Domaću pobjedu su ostvarili i Houston Rocketsi koji su u teksaškom obračunu svladali Dallas sa 102:93.

John Wall je za pobjednike ubacio 31 koš, a Christian Wood je spojio 22 koša i 10 skokova. Rocketsi su tako prekinuli niz od pet poraza i zaustavili Dallasovu seriju od pet pobjeda.

Luka Dončić i Kristaps Porzingis su postigli po 23 koša, ali Slovenac nije imao svoju večer promašivši 17 od 26 pokušaja iz igre.

Na Smartov pogon do pobjede

Boston je teškom mukom svladao New York sa 101:99 u TD Gardenu, a odlučujućom se pokazala trica koju je Marcus Smart pogodio 36.4 sekundi prije kraja. Boston je u u zadnjoj četvrtini preokrenuo sedam koševa zaostatka, a
Smart je u tom periodu ubacio 14 od svojih 17 koševa.

Jaylen Brown je predvodio Celticse s 32 koša i 10 skokova, a Jayson Tatum je završio dvoboj s 25 poena i 10 skokova. R. J. Barrett je pogodio svih šest pokušaja za tricu i bio najbolji strijelac Kncksa s 29 koševa.

Nakon Bojana, izgubio i Bogdan Bogdanović

Memphis je slavio sa 131:113 na gostovanju u Atlanti, a za četvrtu uzastopnu pobjedu Grizzliesa najveće zasluge pripadaju šuteru Graysonu Allenu koji je ubacio 30 koševa.

Domaću momčad je predvodio Bogdan Bogdanović s 24 poena u prvom porazu nakon četiri uzastopne pobjede.

gol expired NBA derbi pripao Šariću: Nije pomogla dobra partija Bogdanovića divider

Poraz Atlante iskoristili su Charlotte Hornetsi koji su se probili do četvrtog mjesta na Istoku svladavši u gostima Oklahoma City sa 113:102. Jalen McDaniels je s osobnim rekordom od 21 koša predvodio gostujuću momčad.

Domaću momčad, koja je doživjela četvrti uzastopni poraz, predvodili su tinejdžeri Aleksej Pokuševski i Theo Maledon, obojica sa po 25 koševa.

Westbrook ima "triple-double" u šest utakmica

Washington je prekinuo niz od četiri poraza trijumfom 131:116 na gostovanju u Orlandu. Povratnik u momčad i najbolji strijelac Wizardsa Bradley Beal ubacio je 26 koševa, a Russell Westbrook je imao peti 'triple-double' u posljednjih šest utakmica s 23 poena, 15 asistencija i 14 skokova.

Terrence Ross je bio najbolji u domaćoj momčadi s 24 koša.

U najefikasnijoj utakmici večeri Indiana je na svom parketu svladala Minnesotu sa 141:137. Braća Holiday su predvodila Pacerse; Aaron je ubacio 22, a Justin 21 koš.

Towns je s 32 koša i 12 skokova bio najbolji kod Timberwolvesa, dok je novak Anthony Edwards dodao 27 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider