Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ozljeda Fultza

Lonzo Ball utišao kritičare: Prvi triple-double i nekoliko ''brutalnih'' poteza!

Lonzo Ball ostvario je prvi triple-double u karijeri nakon katastrofalnog debija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lonzo Ball počeo je opravdavati visoki drugi izbor drafta kojim su ga izabrali Los Angeles Lakersi. U utakmici Ljetne lige protiv Boston Celticsa ostvario je triple double – 11 koševa (5-13 iz igre, 1-5 za tricu) uz 11 skokova i 11 asistencija. Bio je to prvi triple-dobule u Lonzovoj karijeri uključujući i sveučilišnu košarku.

Triple-double Balla došao je nakon katastrofalnog debija u kojem je ubacio pet poena uz užasnih 2-15 iz igre (1-11 za tricu). Ta utakmica pokrenula je brojne sumnje, pogotovo zbog buke koja se stvorila oko mladog igrača za koju je zaslužan njegov otac LaVar Ball.

LaVar je svojim ispadima postao prava medijska zvijezda, a svom sinu je, po mnogima, napravio medvjeđu uslugu: na leđa mladog Lonza stavio je veliki pritisak, a njegova loša prva partija pokrenula je lavinu kritika i ''hejterskih'' komentara. Mnogi su se pitali je li Lonzo kapacitet za NBA ligu ili se zapravo radi o jednoj velikoj prijevari.

No, Lonzo je pokazao da posjeduje mentalnu snagu: nakon katastrofalnog debija, u drugoj je utakmici odigrao puno bolje. Iako još nije namjestio nišanske sprave, pokazao je sjajan pregled terena, nesebičnost i osjećaj za asistenciju, a pogotovo u tranziciji. Dva puta je sjajno pronašao i Ivicu Zupca (sedam koševa za 16 minuta) koji definitivno može profitirati od ovako nesebičnog playmakera s odličnim osjećajem za asistenciju.

Tatum odličan, ozljeda Fultza

Unatoč dobroj izvedbi Balla, Celticsi su pobijedili 86:82 na krilima svoje rookie uzdanice Jaysona Tatuma. Tatum, treći pick drafta, odigrao je još jednu sjajnu utakmicu s 27 koševa i 11 skokova, a za razliku od Balla oko njegove budućnosti nema sumnji: Tatum izgleda kao odličan potez Celticsa koji su dobili sjajnog strijelca na poziciji niskog krila. Ante Toni Žižić odigrao je 10 minuta i zabio dva koša.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti susret Philadelphia 76ersa i Golden State Warriorsa. Na toj utakmici 76erse je pogodila nova nesreća – nakon 15 minuta na parketu prvi pick drafta Markelle Fultz ozlijedio je gležanj prilikom pokušaja blokade, nakon čega je napustio parket i više se nije vratio.

Njegova ozljeda zabrinula je 76erse koji su posebno osjetljivi na ozljede svojih mladih igrača. Joel Embiid propustio je dvije, a Ben Simmons jednu sezonu, zbog čega je ozljeda Fultza, koji je napustio parket uz pomoć suigrača s bolnom grimasom na licu, potresla Philadelphiju. Fultzu je dijagnosticirano iščašenje gležnja, a još nije poznato koliko je teška ozljeda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider