Košarka
SPORTOVI
Košarka
Boston dostigao prvaka Cleveland

Westbrookov 36. triple-double nedovoljan protiv Hardena i Rocketsa!

Regularni dio NBA sezone bliži se svome kraju, a borba za pobjednika konferencija i MVP naslov postaje sve zanimljivija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još svega 16 dana ostalo je do kraja regularnog dijela sezone u NBA ligi, a pitanje pobjednika konferencija još je daleko od riješenja. Boston Celticsi sinoć su se izjednačili s prvacima Cleveland Cavaliersima na vrhu Istoka, dok je Golden State Warriors samo dvije i pol utakmice udaljen od San Antonio Spursa.

Cavsi u posljednje vrijeme doživljavaju neke neočekivane poraze, a to maksimalno koristi Boston koji se poravnao s Clevelandom po postotku pobjeda, ali uz dvije utakmice više. Celticsi su sinoć bili bolji od Miami Heata pred svojim navijačima rezultatom 112:108. Isaiah Thomas predvodio je Boston do pobjede s 30 poena, dok je Jae Crowder pridodao 25.

Celticsi do kraja imaju za odigrati još osam, a Cleveland 10 utakmica.

Aktualni viceprvaci Golden State Warriorsi slavili su protiv Memphis Grizzliesa 106:94, te su otišli na 2.5 pobjede od San Antonio Spursa u borbi za prvo mjesto Zapada. Klay Thompson predvodio je Ratnike s 31 poenom do pobjede, Steph Curry dodao je 21, a Andre Iguodala 20.

U derbiju večeri Houston je pred svojim navijačima slavio protiv Oklahome Cityja 137:125. Bio je to izravni dvoboj dvojice najvećih kandidata za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) - Jamesa Hardena i Russella Westbrooka.

Individualno gledano uspješniji je bio Westbrook, no pobjedu je svojoj momčadi donio Harden. Bradonja je upisao 22 poena i 12 asistencija, a veliku je podršku imao u "rezervnim" igračima. Louis Williams zabio je 31 kao čovjek s klupe, dok su Eric Gordon i Trevor Ariza pridodali po 24.

Westbrook nije okružen takvim igračima, pa ni 36. triple-double sezone nije bio dovoljan za pobjedu. Russ je upisao 39 poena, 11 skokova i 13 asistencija, pa mu sada nedostaje još "samo" pet triple-double učinka da se izjednači s legendarnim Oscarom Robertsonom. Do kraja regularnog dijela NBA sezone Thunder ima za odigrati još 10 utakmica.

Recimo i da je slabu večer imao Dario Šarić sa svojom Philadelphiom 76ers, koja je poražena kod Indiane sa 107:94. Šarić je upisao devet poena i 10 skokova uz šut 3-15 iz igre. Doigravanje za 76erse je još samo teorija.

Poraz je upisao i Ivica Zubac sa svojim Los Angeles Lakersima. Portland je slavio u gostima s 97:81, a hrvatski je košarkaš za 25 minuta na parketu upisao 10 koševa i sedam skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider