Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
umirovili Ginobilija?

Warriorsi očekivano "metlom" do velikog finala NBA lige!

Golden State Warriorsi prvi su finalisti velikog NBA finala nakon što su s čistih 4:0 slavili protiv San Antonio Spursa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kevin Durant i Stephen Curry ubacili su kombinirano 65 poena poena u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige, s kojom su eliminirani ozljedama izrešetani San Antonio Spursi. Ratnici su s ukupnih 4:0 izborili veliko finale gdje će igrati protiv boljeg iz serije Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa. Noćas su u San Antoniju slavili 129:115.

Curry je ubacio 36, Durant 29, dok je Draymond Green bio na rubu triple-doublea (16, 8, 8). Bilo je to previše za Spurse koji su tijekom doigravanja ostali bez Tonyja Parkera, Kawhija Leonarda u prvoj utakmici finala Zapada i Davida Leeja u trećoj utakmici.

Takve "udarce" bilo je jednostavno nemoguće preživiti čak i za čudesnog trenera Gregga Popovicha koji uvijek ima odgovor za svaku situaciju.

Recimo i da je 39-godišnji Manu Ginobili možda odigrao svoje posljednje minute u NBA ligi, jer postoji mogućnost da će se oprostiti od profesionalnog bavljenja košarkom.

"Imam dvije predivne opcije. Nastaviti se baviti sportom kojim volim ili se u potpunosti posvetiti svojoj obitelji. Kako god bilo, bit ću sretan čovjek", rekao je Manu nakon utakmice.

Warriorsi su se plasirali u svoje treće uzastopno finale gdje će loviti svoj drugi naslov. Podsjetimo, lani nisu uspjeli obraniti naslov protiv Cavaliersa, iako su vodili 3:1 u finalu.

Veliko finale započinje 1. lipnja, a pobjednika Istočne konferencije znat ćemo za maksimalno šest dana, jer u tom periodu Cavaliersi i Celticsi moraju dovršiti svoju seriju. Trenutno Cleveland vodi 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider