Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon pet godina čekanja

Neočekivani junak odveo Boston u konferencijsko finale

Boston Celticsi priključili su se Cleveland Cavaliersima u finalu Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi plasirali su se u prvo konferencijsko finale nakon 2012. godine nakon što su u odlučujoćoj sedmoj utakmici polufinala Istoka slavili protiv Washington Wizardsa 115:105. Neočekivani heroj u pobjedi nad momčadi našeg Bojana Bogdanovića bio je Kelly Olynyk, strijelac 26 poena, 12 u razmaku tri i pol minute posljednje četvrtine.

Olynyk je postao prvi rezervni igrač Celticsa još od 2009. godine koji je u utakmici doigravanja ubacio 25 i više poena. Istovremeno je postao prvi igrač nakon 2006. godine koji je u sedmoj utakmici ulaskom s klupe ubacio najmanje 25 poena.

Olynyk je pogodio 10 od 14 lopti iz igre, te je u razmaku od 4. do 9. minute posljednje dionice sam nadmašio Wizardse u broju poena (12-10).

Sjajan je u redovima Bostona bio i Isaiah Thomas, koji je upisao 29 poena i 12 asistencija. Još su trojica Celticsa bila dvocifrena po broju koševa.

Washingtonu nije pomogao ni čudesni Bradley Beal koji je upisao 38 koševa! John Wall zabilježio je svega 18 uz 11 asistencija, ali uz svega 34.8 posto šuta iz igre.

Bojan Bogdanović dobio je 16 minuta u posljednjoj utakmici sezone, u kojima je upisao pet poena i skok. Zanimljivo, trener Wizardsa koristio je praktički cijelu utakmicu prvu petorku, dok su s klupe ulazila samo trojica igrača. Bogdanović je dobio 16 minuta, Mahinmi 10, a Jennings 5 minuta.

Boston će, kao prva momčad regularnog dijela sezone na Istoku, imati prednost domaćeg parketa u srazu protiv odmornih prvaka Cleveland Cavaliersa. Prva utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak u Bostonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider