Košarka
SPORTOVI
Košarka
lebronova monstruozna utakmica

Cavsi i Spursi povećali vodstvo: Suci jako oštetili Memphis

Prvaci Cleveland Cavaliersi i San Antonio Spursi na pola su puta do polufinala konferencija NBA lige nakon noćašnjih pobjeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odigrane su druge utakmice u serijama Clevelanda i Indiane, odnosno San Antonija i Memphisa u sklopu prvog kruga doigravanja NBA lige. Baš kao i u prvim susretima drugoplasirane momčadi Istoka i Zapada odnijele su pobjedu i povele s 2:0 u seriji.

Velika trojka Cavsa uništila Pacerse

Cavaliersi su za razliku od prve utakmice, kada su bili suočeni sa šutom Pacersa za pobjedu, bili uvjerljiviji i slavili su sa 117:111. Naizgled se čini kao još jedna tijesna utakmica, no Cavsi su vodili i sa 19 poena razlike u četvrtoj četvrtini. Indiana se vratila na samo -5 u samoj završnici, no onda je Kyrie Irving u napadu zabio, a LeBron James u obrani blokirao Turnera za potvrdu pobjede.

Irving je susret završio s 37 poena, a Kevin Love s 27 i 11 skokova. Monstruoznu utakmicu odradio je LeBron James koji je upisao 25 poena, 10 skokova, sedam asistencija, te po četiri ukradene lopte i blokade.

Kod Indiane je Paul George upisao 32 koša, osam skokova i sedam asistencija, a Jeff Teague 23 poena, te po četiri asistencije i skoka.

Suci pomogli Spursima protiv Memphisa

San Antonio je slavio uvjerljivo protiv Memphisa rezultatom 96:82, u toj su pobjedi svoju ulogu odigrali i suci. Za Spurse su svirali i najmanji kontakt tijekom igre, pa su tako igrači Gregga Popovicha čak 32 puta izlazili na liniju slobodnog bacanja, od čega Kawhi Leonard 19 puta. Grizzliesi su na liniju slobodnog bacanja izlazili tek 15 puta, odnosno četiri puta manje od samog Leonarda.

David Fizdale, rookie trener Memphisa i dvostruki NBA prvak s Miami Heatom kao asistent Eriku Spoelstri, nije bio ni najmanje zadovoljan suđenjem. Štoviše bio je vrlo ljutit na konferenciji za novinare.

"Objasnite mi to kako je sam Leonard imao više slobodnog bacanja od cijele moje momčadi? Objasnite mi kako Zach Randolph nije nijednom izašao na liniju slobodnoga bacanja? Suci nam nisu dali ni šansu da pobijedimo. Moji dečki nisu to zaslužili", grmio je Fizdale i bio je u pravu.

Kawhi Leonard bio je najbolji pojedinac susreta s 37 poena i 11 skokova, dok je kod Memphisa Mike Conley upisao 24 koša i osam asistencija.

Serije ovih dviju utakmica sada sele u Indianapolis, odnosno Memphis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider