Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trpaj Babo!

Sjajni Bogdanović najbolji igrač u derbiju Zapada, nadmašio i najboljeg tricaša svih vremena

Bojan Bogdanović je bio najefikasniji igrač Utah Jazza u utakmici protiv Golden State Warriorsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Utah Jazza pobijedili su Golden State Warriorse sa 111-85, a pobjednički sastav predvodio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 23 koša i 6 skokova.

Bio je to okršaj drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe Zapadne konferencije NBA lige, a na koncu su uvjerljivo slavili domaćini zadržavši četvrto mjesto sa skorom 34-21, dok su Warriorsi, koji su upisali prvi poraz nakon devet uzastopnih pobjeda na 41-14. Gosti su igrali bez Klaya Thompsona i Draymonda Greena, dok kod Utaha nije bilo Rudyja Goberta.

Warriorsi su sjajno ušli u susret, poveli su čak 13-0. No, domaćin je uspio posložiti redove i nakon sedam minuta igre stići do vodstva 21-20. Na koncu je prvu četvrtinu minimalno dobio Golden State (31-30). Ostatak susreta protekao je u dominaciji Jazza. Domaćin je drugu četvrtinu dobio sa sedam, treću sa osam, a posljednju sa 12 za konačnih +26.

Najefikasniji igrač u redovima Utaha bio je Bojan Bogdanović sa 23 koša i 6 skokova. Donovan Mitchell je dodao 14 koševa, 10 skokova i osam asistencija, a Hassan Whiteside devet koševa, 17 skokova i sedam blokada.

Curry ipak srušio još jedan rekord

U suparničkim redovima Jordan Poole je postigao je 18 poena, a Steph Curry dodao je 16 poena, ali su iz igre imali šut ukupno 10-27. Curry je pogodio tri trice, čime je stigao do niza od najmanje jedne trice u 175 uzastopnih utakmica, što je najduži niz u povijesti NBA lige.

Dodajmo kako je Joe Ingles nakon sedam i pol sezona provedenih u Salt Lake Cityju zamijenjen u Portland. U sklopu dogovora triju momčadi, Jazz je poslao Inglesa i Elijaha Hughesa u Portland Trail Blazerse u zamjenu za Juancha Hernangomeza iz San Antonio Spursa i Nickeila Alexander-Walkera iz Trail Blazersa, a Portland je u sklopu dogovora poslao Tomaša Satoranskya u San Antonio.

Upravo je Portland, koji je zadnjih dana promijenio momčad s nekoliko tradeova, pobijedio Los Angeles Lakerse sa 107-105 prekinuvši tako niz od šest poraza.U neizvjesnoj utakmici susret su odlučila dva slobodna bacanja koja je Anfernee Simons ubacio tri sekunde prije kraja.

Simons je na koncu zabio 29 koševa, dok je Jusuf Nurkić upisao 19 koševa, 12 skokova i tri asistencije. Kod Lakersa je LeBron James zabio 30 poena, uz po sedam skokova i asistencija, Anthony Davis je dodao 17 košev, sedam skokova, šest asistencija i pet blokada. Russell Westbrook nije igrao zbog lakše ozljede.

Chicago Bullsi su na gostovanju pobijedili Charlotte Hornetse sa 121-109. Bullse su predvodili DeMar DeRozan sa 36 koševa, pet skokova i četiri asistencije, Zach LaVine sa 27 koševa i sedm skokova, te Nikola Vučević sa 18 koševa, 15 skokova i osam asistencija. Kod Hornetsa najefikasniji su bili Lonzo Ball sa 33 koša i devet skokova, te Miles Bridges sa 22 poena, te po pet skokova i asistencija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider