Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vratio se stari koncept

Povijesni NBA All-Star: Prvi put se dogodilo da jedna momčad ubaci više od 200 poena

Nakon što se nekoliko godina All-Star susret igrao na način da su dva igrača bila imenovana kapetanima te potom birali svoje momčadi, NBA liga se u želji da ovaj dvoboj ponovno postane nešto više natjecateljski obojen vratila na stari sustav sraza dviju konferencija.

NBA All Star (Foto: Afp)

U ovogodišnjoj, 73. All-Star utakmici NBA lige u Indianapolisu Istok je svladao Zapad sa 211-186 čime su postavljeni novi rekordi po broju ukupno postignutih poena, kao i po broju poena jednog sastava.

Nakon što se nekoliko godina All-Star susret igrao na način da su dva igrača bila imenovana kapetanima te potom birali svoje momčadi, liga se u želji da ovaj dvoboj ponovno postane nešto više natjecateljski obojen vratila na stari sustav sraza dviju konferencija.

No, umjesto natjecateljske košarke, ponovno su svi igrači mislili isključivo na napad što je rezultiralo rušenjem velikog broja rekorda.

Matthew McClung VIDEO Spektakularni pobjednik zakucavanja na NBA All Staru: Nećete vjerovati što je izveo! divider

Tako je Istok postao prvi sastav koji je postigao više od 200 poena, zaustavio se na 211 i tako za čak 15 pogodaka srušio osam godina star rekord kojega je postavio Zapad. Po ukupnom broju poena od 397 ovaj je dvoboj nadmašio dosad najefikasniju All-Star utakmicu odigranu prije sedam godina za čak 23, a 186 koševa koliko je postigao poraženi Zapad je četvrti najveći broj ubačaja neke momčadi u povijesti All-Stara i, naravno, najveći broj koševa koje je postigla poražena momčad.

Već u prvom poluvremenu sastavi su zajednički postigli 193 poena što je u tom trenutku bilo najefikasnije poluvrijeme u povijesti, samo da bi u drugom postigli 204 i još više povećali rekord. Istok je sa 104 koša u prvom poluvremenu postavio rekord za broj ubačaja u poluvremenu, da bi i to bilo nadmašeno u nastavku kada je taj sastav ubacio 107.

Istok je do pobjede stigao prvenstveno izvrsnim šutom za tricu, pogodio je 42 od 97 dalekometnih pokušaja, a prednjačio je igrač Milwaukee Bucksa Damian Lillard sa 11 trica i ukupno 39 ubačaja čime je proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača susreta. Jaylen Brown iz Boston Celticsa je dodao 36, a domaći igrač Indiana Pacersa Tyrese Haliburton 32 za pobjednike. Zapad je, pak, u svojim redovima imao najefikasnijeg igrača dvoboja, Karl-Anthony Towns iz Minnesota Timberwolvesa ubacio je 50, dok je Shai Gilgeous-Alexander iz Oklahoma City Thundera dodao 31.

Veteran, 39-godišnji LeBron James, koji jepo 20. put nastupio u utakmici svih zvijezda čime je još povećao taj rekord koji je ionako u njegovom vlasništvu, po završetku ovog susreta je rekao što je ustvari bilo jedino važno:

"Dobro je da se večeras nitko nije ozlijedio."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider