Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika uzdanica Lakersa

Mnogi sumnjaju u njega, Magic Johnson ga hvali: "On je poseban igrač"

Magic Johnson nahvalio je svoju mladu uzdanicu zbog koje se riješio igrača koji je trebao biti vođa Lakersa u budućnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo jedan rookie nije podigao više prašine od Lonza Balla. Više od njegove igre za to je zaslužan njegov otac LaVar Ball, čovjek koji je svojim medijskim ispadima došao u centar pažnje košarkaške javnosti. On je izjavio kako bi u najboljim danima pobijedio Jordana, a za svog sina je rekao da je bolji od Stepha Curryja.

No, njegov sin nije se proslavio u direktnim okršajima s De'Aaronom Foxom, još jednim rookijem playmakerom, zbog čega su mnogi počeli sumnjati u njegove košarkaške kvalitete. Najveći upitnici oko njegove igre su vrlo neobična tehnika šuta i (ne)sposobnost organizacije igre na postavljeni napad.

Lonzo Ball imao je katastrofalan debi za svoje Lakerse u Ljetnoj ligi, ali nakon toga je podigao svoju igru, odveo Lakerse do titule i postao MVP turnira. Svojom igrom utišao je mnoge kritičare, a nahvalio ga je i predsjednik košarkaških operacija Lakersa Magic Johnson. Legendarni igrač ''Showtime'' Lakersa jedan je od najboljih asistenata u povijesti košarke, a u svojoj mladoj uzdanici vidi velike sličnosti sa svojom igrom.

''Mislim da smo isti po pitanju košarkaškog IQ-a'', rekao je Magic, koji smatra da su Lakersi u Ballu dobili posebnog igrača.

''Poseban je jer čini sve oko sebe boljima. On radi stvari koje ne možete naučiti. Daje asistencije koje odmah rezultiraju koševima, jako malo igrača u ligi to može. U našoj igri nedostajao je igrač koji može kreirati šuteve za druge. Zato su Cleveland, Golden State i San Antonio toliko dobri: imaju nekoliko igrača koji mogu kreirati šuteve za druge. To ne možete naučiti'', dodao je.

Magic je u Lakersima odlučio zamijeniti D'Angela Russella, drugi izbor drafta 2015. i igrača koji je trebao biti vođa buduće pobjedničke momčadi, kako bi napravio mjesta za Balla. Je li Magicov potez bio dobar pokazat će regularna sezona u kojoj Balla i Lakerse čekaju okršaji s ''velikim dečkima'' na puno višoj razini razini koja se ne može usporediti s Ljetnom ligom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider