Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vrlo pozitivan start

Veliki hrvatski talent debitirao za San Antonio: ''Bio sam uzbuđen, ali i nervozan''

Luka Šamanić ostavio je pozitivan dojam na startu Ljetne lige u dresu San Antonio Spursa. Mladi hrvatski košarkaš upisao je 11 poena i sedam skokova u pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa sa 97:89.

Luka Šamanić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U svojoj prvoj utakmici nakon izbora na draftu, Luka Šamanić pokazao je vještine zbog kojih su ga San Antonio Spursi izabrali kao 19. pick.

''Bio sam nervozan'', rekao je hrvatski košarkaš te nadodao:

''Moja prva NBA utakmica. Bio sam uzbuđen, ali i nervozan…samo mi je trebalo malo vremena.''

Nakon što se malo smirio, 19-godišnji Šamanić pokazao je potencijal. Šutirao je 4/7 iz igre, uključujući ključnu tricu i zakucavanje u zadnje dvije minute nakon što je promašio početno polaganje.

''U početku je sve bilo jako brzo i pokušavao sam se usredotočiti kamo idem, koji je moj šut, koji nije, gdje pomoći u obrani. Onda je u drugom poluvremenu bilo puno bolje'', izjavio je Šamanić za Express-News.

''Čovjek može skočiti – to me iznenadilo. Sviđa mi se što je agresivan'', rekao je trener Austin Spursa Blake Ahearn, trener momčadi u Ljetnoj ligi.

Prošlogodišnji izbor Spursa na draftu Lonnie Walker, koji je predvodio momčad s 20 poena i šutom iz igre 8/12, slaže se s trenerom.

''Luka je pokazao da svaki put kada dođe do obruča, da želi zakucati, a to je sjajno'', kazao je Walker, koji je nadodao sedam skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider