Košarka
SPORTOVI
Košarka
novi triple-double balla

Odlični nastupi Hrvata: Double-double Žižića i Zupca, Bender oduševio

Hrvatski košarkaši nastavili su s dobrim igrama na Ljetnoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši Ante Toni Žižić, Ivica Zubac i Dragan Bender odigrali su odlične utakmice za svoje klubove u susretima osmine finala Ljetne NBA lige u Las Vegasu. Žižić je sa 14 koševa i 10 skokova pomogao Boston Celticsima svladati Golden State Warriorse sa 93:69, Zubac je ubacio 13 poena uz 10 skokova u pobjedi od 94:83 Los Angeles Lakersa protiv Cleveland Cavaliersa, dok je Bender u porazu sa 98:102 Phoenix Sunsa od Memphis Grizzliesa sudjelovao sa 20 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

Žižić je startao u petorci Celticsa koji su već nakon prve četvrtine vodili sa 20:5, a tijekom utakmice imali su i najvećih 32 razlike. Kako je pobjednik vrlo rano bio odlučen, naš se centar nije morao dugo zadržavati na parketu, odigrao je 17 minuta, a za 14 koševa šutirao je iz igre 3-5 uz 8 od 10 pogođenih slobodnih bacanja, sakupio je 10 skokova i tome pridodao dvije asistencije, jednu osvojenu loptu i tri blokade.

Ušavši s klupe, Rosco Allen bio je najefikasniji kod Celticsa s 18 ubačaja, dok je Patrick McCaw postigao 20 poena za Warriorse. Boston će u četvrtfinalu igrati protiv Dallas Mavericksa.

I Zubac je započeo u petorci Lakersa koji su vodili tijekom čitavog susreta protiv Cavsa, iako je konačnih 94:83 bila najveća prednost. Naš mladi centar je u igri proveo 24 minute, za 13 koševa šutirao je iz igre 5:15 uz pogođena tri od četiri slobodna bacanja, dok je uz 10 skokova sakupio i dvije blokade. Odličnu partiju pružio je drugi izbor ovogodišnjeg drafta Lonzo Ball sa 16 poena, 10 skokova i 12 asistencija, dok je Kyle Felder sa 25 koševa predvodio Cavse. Ballu, rookieju oko kojeg se digla velika prašina, to je drugi triple-double za Lakerse, a u prošloj utakmici je zajedno sa Zupcem vodio Lakerse do pobjede nad 76ersima.

Suparnici Lakersa u četvrtfinalu bit će Brooklyn Netsi.

Sunsima za nastavak natjecanja nije bilo dovoljno niti 20 koševa (šut za dva 7-9, trica 1-7, slobodna bacanja 3-5), sedam skokova i pet asistencija Bendera, koji je igrao 34 minute, te 32 poena Mikea Jamesa protiv Grizzliesa koje je do pobjede vodio Wayne Selden s33 pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider