Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ispunio misiju u Clevelandu

LeBronov plan šokirao NBA: Napušta Cleveland i vraća sjaj legendarnom klubu?

Informacije poznatog NBA insajdera pokrenule su pravu buru u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James je 2010. napustio Cleveland na vrlo pompozan način - u televizijskoj emisiji organiziranoj samo za tu priliku objavio je da ''nosi svoje talente u Miami.'' LeBron je od heroja Clevelanda ubrzo postao izdajnik, ali sve mu je oprošteno kada se 2014. vratio u rodni Ohio i napokon donio naslov koji je Cleveland čekao 52 godine.

Osvajanjem naslova 2016. godine LeBron je ispunio svoju misiju, a iako ima još godinu dana ugovora već razmišlja o novoj promjeni sredine. Adrian Wojnarowski, poznati NBA insajder i jedan od najinformiranijih novinara za pitanja NBA tržnice, pokrenuo je pravu buru kada je u svom podcastu rekao da LeBron nakon sljedeće sezone planira odlazak u Los Angeles.

''Ne samo da nema garancije da će produžiti s Clevelandom – nisam siguran da oni to od njega uopće očekuju. Smatram da u Clevelandu, ali i ostatku lige, očekuju da će ponovno otići, ovoga puta vjerojatno na Zapad u jedan od klubova iz Los Angelesa. Lakersi bi vjerojatno mogli biti meta'', rekao je Wojnarowski.

LeBron nema samo košarkaške motive

Njegovi glavni motivi nisu košarkaški – LeBron ima poslovne interese u Los Angelesu, gradu koji jako voli i u kojem već ima kuću, a izrazio je i želju za odlaskom u toplije krajeve. Upitno je samo u kojem će klubu nastaviti karijeru – u Clippersima je njegov veliki prijatelj Chris Paul s kojim bi stvorio strašan dvojac, a dok bi odlazak u Lakerse, jedan od najpopularnijih NBA klubova, bio odličan poslovni potez koji bi vratio holivudski glamur klubu koji se već godinama muči.

Odlazak najveće NBA zvijezde u jedan od najvećih klubova zvuči odlično na papiru, ali upitno je imaju li Lakersi namjeru rasformirati svoju mladu jezgru oko koje pokušavaju stvoriti momčad za naslov. Međutim, odlično zvuči i opcija u kojoj se iskusnog LeBrona, koji će sljedećeg ljeta imati 33 godine, dodaje mladoj momčadi koja bi vjerojatno odmah postala kandidat za naslov.

LeBron bi se ovim prijelazom našao u Zapadnoj konferenciji zajedno s Golden State Warriorsima koji su ga pobijedili u finalu. Od megamomčadi Warriorsa očekuje se još nekoliko sezona vladavine, što priznaje i LeBron, a njegov odlazak učinio bi Zapadnu konferenciju još jačom, a Istočnu slabijom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider