Košarka
SPORTOVI
Košarka
Može li ga netko zaustaviti?

Što stariji, to bolji: Pogledajte nevjerojatne brojke koje stoje iza LeBrona

U 12. izdanju Triple-doublea govorilo se o prvim utakmicama konferencijskih polufinala NBA playoffa, a jedna od momčadi koja suvereno korača prema novom finalu su LeBronovi Cleveland Cavaliersi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cavsi su dominantno otvorili polufinale Istoka i s dvije uvjerljive pobjede protiv Toronta stigli na prag konferencijskog finala. James je u obje utakmice bio nezaustavljiv te je već sada prestigao Jabbara na drugom mjestu po ukupnom broju koševa u playoffu. LeBron je trenutno na brojci od 5.777 koševa, a ispred njega ostao je samo Michael Jordan s 5.987 poena.

S obzirom na kvalitetu Clevelanda, James bi do kraja ovogodišnjeg doigravanja trebao prestići i Jordana, a onda mu je samo nebo granica. U prilog tome ide i taktika Raptorsa, a koja se bazira na tome da James što manje razigrava suigrače. O tome i zašto sve ovisi isključivo o najboljem igraču svijeta razgovaralo se u novom Triple-doubleu.

''Na Torontu je da napravi seriju. Lani su to uspjeli, pobijedili su u dvije utakmice i na jedan trenutak dali nam za pravo da se pitamo mogu li kompletirati preokret. Mislim da će nastaviti s taktikom da od LeBrona rade strijelca, ali ipak mislim da će se na kraju sve pitati Jamesa'', objasnio je Danijel Lutz.

Koliko je LeBron moćan kad krene playoff govori i činjenica da je na drugom mjestu po broju utakmica s 30 i više poena u povijesti playoffa prestigao legendarnog Bryanta i izjednačio se s Barkleyjem na 12. mjestu po broju double-doublea (92).

O svemu tome, rekordnoj večeri Isaiaha Thomasa, je li ovo konačno godina Houston Rocketsa i što bi trebale napraviti momčadi koje su se našle u zaostatku pogledajte u 12. košarkaškom podcastu na GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider