Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nekada je to radio

LeBron James nema više potrebu dokazivati ljudima da su u krivu

Kada je 2011. godine pokrenuo niz od sedam uzastopnih NBA finala, LeBron James je često gledao i čitao kritike o sebi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je zabio samo osam koševa u četvrtoj utakmici finala 2011. protiv Dallas Mavericksa, James je ponudio javnu zahvalnost kolumnistima i novinarima koji su ga kritizirali. Ali ti su dani za Jamesa završeni i nakon prve utakmice protiv Warriorsa u ovogodišnjem finalu jasno je dao do znanja što misli o kritikama.

''Stvarno ne obraćam pažnju na to. Nije me više briga, to mi zaista nije važno'', rekao je James američkim novinarima.

''Narativnost i ljudi koji pišu takve članke me ne zanimaju. Čak mi je teško reći i suigračima da ne slušaju kritike, jer se uopće ne uključujem u to. Prestao sam se brinuti o tome pa me uopće ne smeta'', objasnio je LeBron nakon poraza u prvoj utakmici od Golden Statea.

Ranije tijekom tjedna, James je izjavio kako je u prošlosti znao biti uhvaćen u percepcije o njemu za vrijeme dok je igrao finala. Na primjer, razgovori o njegovom nasljeđu i njegovoj sposobnosti da isporučuje kad se lomi utakmica.

''Više nisam u tom fokusu, ostavio sam to u svojim 20-ima. Nemam potrebu ljudima dokazivati da su u krivu ili ušutkavati kritičare. Na kraju dana znam što sam učinio i što sam izgradio'', zaključio je najbolji košarkaš današnjice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider