Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žorić junak

Vukovi nakon drame u polufinalu, Zadar rutinski preko Splita

Poznati su polufinalisti hrvatskog Kupa Krešimira Ćosića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone izborili su polufinale Kupa Krešimira Ćosića nakon što su u Šibeniku u dramatičnoj utakmici pobijedili GKK Šibenik s 77-75 (18-25, 21-20, 16-14, 22-16).

Cibona je prošla među četiri najbolje momčadi u Kupu, iako su nakon tri četvrtine zaostajali, no u zadnjoj četvrtini su Zagrepčani bili boljih živaca. Zadnjih devet koševa na utakmici palo je s linije slobodnih bacanja,a pobjedu je Ciboni donio Luka Žorić koji je u zadnjih 13 sekundi pogodio tri od četiri bacanja. Šibenčani su imali zadnji napad, u kojem je Ivan Siriščević promašio tricu za pobjedu.

Kod Cibone su najbolji Željko Šakić (23), Žorić (18) i Marin Rozić (11), dok su Šibenčane predvodili Ive Ivanov (21), Teo Petani (15) i Roko Badžim (15).

Ranije u četvrtak su se i košarkaši Zadra plasirali u polufinale Kupa nakon što su pobijedili Split s 80-64 (28-4, 15-24, 16-21, 21-15). Zadrani su do pobjede došli nevjerojatnim otvaranjem utakmice jer su prvu četvrtinu okončali s vodstvom od čak 28-4. Splićani su u nastavku pokušali nadoknaditi svoj katastrofalan početak utakmice, ali su nakraju ipak doživjeli uvjerljiv poraz. Ivan Marinković (15), Jakov Vladović (13) i Boris Barać (12) su predvodili Zadrane, dok je kod Splićana jedini raspoloženi bio Mateo Kedžo s 24 ubačaja.

Zadar će u polufinalu u petak igrati s najvećim favoritom za naslov Cedevitom, dok šibenski Jolly u drugom polufinalu igra protiv Cibone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider