Košarka
SPORTOVI
Košarka
Okončana kriza

Kraj sage: FIBA nakon promjena priznala ABA ligu!

Međunarodna košarkaška federacija prihvatila je izmjene u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi ABA lige i na svom nedjeljnom sastanku u Budimpešti priznala ju kao punopravno natjecanje klubova na području bivše Jugoslavije, prenose srpski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tom je odlukuom okončana kriza u odnosima s FIBA-om pa će svi hrvatski klubovi kao i dosad moći igrati u europskim natjecanjima pod okriljem ULEB-a te kroz ABA ligu ostvarivati pravo sudjelovanja u Euroligi i Eurokupu.

Nakon niza pisama iz sjedišta FIBA-e u Ženevi, u kojima se nacionalnim savezima s prostora bivše Jugoslavije prijetilo izbacivanjem reprezentacija s natjecanja pod FIBA-inim okriljem, u nedjelju je konačno stiglo pozitivno mišljenje o naporima koji su napravljeni kako bi se ABA liga prilagodila svim propisima Međunarodne košarkaške federacije.

Na tu je temu održano niz sastanaka predstavnika regionalne lige, klubova i nacionalnih saveza, a poduzete mjere i reforme u vlasničkoj strukturi i načinu vođenja lige zadovoljili su FIBA-ine dužnosnike koji su u petak nagovijestili, a u nedjelju potvrdili pozitivno mišljenje o ABA ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider