Košarka
SPORTOVI
Košarka
jesu li to oni?

Posljednja četvorica s kojima će Petrović na Eurobasketu loviti medalju!

Završen pripremni turnir u Kini nakon kojeg će izbornik Aco Petrović objaviti imena četvorice košarkaša koji će zaigrati na Eurobasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska B košarkaška reprezentacija završila je pripremni turnir u Kini porazom u finalu od Njemačke, te s ukupnim omjerom pobjeda i poraza 3:1. Izbornik Aco Petrović upravo među tim igračima traži još četvoricu za konačan popis za Eurobasket.

27. srpnja u već standardnoj bazi Svetom Martinu na Muri hrvatski košarkaši kreću na pripreme za novo veliko natjecanje. Bojan Bogdanović, Dario Šarić i društvo su prošlo ljeto u Rio de Janeiru vratili hrvatsku košarku na naslovnice i odradili vrlo dobar olimpijski turnir.

Godinu dana poslije imamo jedanaestoricu sigurnihi tražimo još četiri imena koja će izbornik imati na raspolaganju.

Tu je naravno kapetan Roko Ukić koji je potpisao ugovor s Cedevitom. Uz njega je na poziciji razigravača i povratnik Marko Popović. Sigurni su Krunoslav Simon, Filip Krušlin, naravno i Bojan Bogdanović.

U reprezentaciji je nakon dugo vremena i veliki pehist Marko Tomas, kojeg će nadamo se zdravlje poslužiti do Eurobasketa.

Siguran je NBA dvojac Dario Šarić i Dragan Bender, u čiji ćemo se talent nadamo se konačno uvjeriti na velikoj sceni u seniorskoj reprezentaciji.

Ispod koša na pozicijama četiri i pet sigurni su kao i u Riju Miro Bilan i Darko Planinić, a opet je tu i Luka Žorić.

Četiri mjesta su vidimo prazna. Pogledajmo tko bi ih trebao popuniti.

Nakon turnira u Kini u kojem je Hrvatska izgubila u finalu od Njemačke 69:65 briljirao je igrač Bilbaa Ivan Buva i on bi trebao biti siguran. U Kini je s prosjekom od 20 poena bio naš najbolji strijelac.

Ukiću i Popoviću kao treći plej trebao bi s priključiti Dominik Mavra iz makedonskog Karpoša, koji je zabijao 12 poena i imao prosječno pet asistencija po utakmici, a svoje mjesto trebali bi prema svemu sudeći imati i Ivan Ramljak iz Zadra, te Tomislav Zubčić iz ruskog Nižnij Novgoroda, koji je bio najbolji strijelac reprezentacije u Kini uz Buvu.

Eurobasket se igra u četiri zemlje: Rumunjskoj, Finskoj, Izraelu i Turskoj. Hrvatska je u skupini C sa: Španjolskom, Češkom, Crnom Gorom, Mađarskom i Rumunjskom. Naša skupina igra se u rumunjskom Cluju, a prvu utakmicu naši košarkaši igraju 1. rujna protiv Mađarske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider