Košarka
SPORTOVI
Košarka
curry ga ''ohladio''

Luda noć u Oaklandu: Thompson srušio još jedan NBA rekord!

Klay Thompson praktički je sam pomeo Indiana Pacerse pred svojim navijačima u Oaklandu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi upisali su novo slavlje, 18. u sezoni (uz tri poraza). Pred svojim su navijačima pobijedili Pacerse s čak 142:106! Do poluvremena su košarkaši iz Kalifornije zabili nevjerojatnih 80 koševa od čega je čak polovica bila Klaya Thompsona.

Šuter Warriorsa u drugom je dijelu dodao još 20 za ukupno 60 koševa u svega 29 minuta provedenih na parketu Oracle Arene. Još 20 dodao je Kevin Durant, a Stephen Curry 13. No bila je to noć Thompsona koji je srušio ne samo osobni rekord po broju koševa u jednoj utakmici nego i NBA rekord po broju ubačenih poena u prvih pola sata igre otkad je uvedeno ograničenje napada prije 40 godina.

Prije dvije sezone Thompson je zabio 52 koša kada je ujedno postavio i NBA rekord po broju poena u jednoj četvrtini – 37.

I da nije otišao na klupu minutu i 22 sekunde prije kraja treće četvrtine možda bi pričali o jednoj od najvećih predstava jednog košarkaša u povijesti NBA lige. Ovako je Thompsonovih 60 poena 66. u povijesti, ali i tek 13. od 1994. godine.

No Steveu Kerru očito nije bilo do novog pisanja povijesti, već je htio odmoriti svoju zvijezdu uoči teškog gostovanja i obračuna s LA Clippersima u srijedu. Nakon utakmice dok je Klay davao izjave njegov ''splash brother'' Steph Curry ohladio je vrućeg šutera kantom leda.

Posljednji koji je je u ligi zabio toliko, točnije 62 koša bio je Kobe Bryant 2005. godine kada je uništio Dallas za manje od 33 minute igre. Do ove večeri bilo je to najbrže zabijenih najmanje 60 koševa u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider