Košarka
SPORTOVI
Košarka
warriorsi postaju dinastija

Kevin Durant začepio usta kritičarima: Riješio se "demona", bit će još i bolji!

Svemu jednom dođe kraj, pa tako i teoriji analitičara da je Kevin Durant "choker", odnosno nepouzdan kada je to najpotrebnije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kevin Durant ostvario je dječački san zbog kojeg je prošlog ljeta napustio Oklahomu City Thunder i postao jedan od omraženijih igrača u NBA ligi. Durantula je osvojio svoj premijerni naslov NBA prvaka, nakon što je još jednom predvodio Golden State Warriorse do četvrte pobjede protiv Cleveland Cavaliersa.

Durant je lani izgubio finale Zapadne konferencije u dresu Oklahome City Thundera, iako su on i Russell Westbrook imali velikih 3:1! U sve tri posljednje utakmice Durant je zakazao kada je to bilo najpotrebnije, no možda veća krivica ide na Westbrooka koji je u dvije utakmice doslovno poklonio pobjedu Warriorsima.

Ogromna želja za prstenom

Poslušao je mišljenje javnosti da pored "divljeg" Westbrooka nikada neće osvojiti NBA naslov, te se odlučio na vrlo nepopularan i nikad prije viđen potez. Iz momčadi koja je već tad kandidirala za naslov prvaka otišao je u redove najjače momčadi lige. Mnogi su vjerovali da njegova prava vrijednost nikada neće doći do punog izražaja, ako ne bude dio sustava koji će njegovom stilu košarke bolje, donosno savršeno odgovarati. Upravo je to pronašao u Warriorsima.

Durant je finale okončao s prosjekom od 35.2 poena, 8.4 skokova i 5.4 asistencije, a postao je i tek šesti igrač u povijesti NBA lige koji je u svim utakmicama finala koje je odigrao ubacio najmanje 30 poena. Krilni igrač Warriorsa bio je nezaustavljiv s preko 50 posto šuta iz igre i čak 47 posto iza linije tri poena. Ni u jednoj od pet odigranih utakmica nije zakazao i nije pokazao lice "chokera".

Warriorsi postaju dinastija

Zapravo je Durant začepio usta svim kritičarima koji ga još od 2012. godine i finala protiv Miami Heata "ribaju". Sada kada je teret NBA prvaka pao s njegovih leđa, možemo očekivati još brutalnijeg Duranta u nadolazećim sezonama, koje bi mogle biti obilježene Warriorsima.

Iako ima praktički cijeli roster kojem istječe ugovor, Golden State će gotovo sigurno vratiti sve glavne igrače i za iduću sezonu, što znači da možemo početi govoriti o dinastiji koja se stvara i koja ozbiljno prijeti Chicago Bullsima u vrijeme Michaela Jordana. Lako se može dogoditi da ćemo Warriorse gledati još puno puta na pobjedničkom postolju, jer ovaj roster koji je trenutno na okupu je praktički "dream team".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider