Košarka
SPORTOVI
Košarka
Navijači oduševljeni

Zubac oduševio Jabbara: Legendarni centar želi školovati svog nasljednika

Mladi hrvatski centar privukao je pozornost jednog od najvećih NBA igrača svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Zubac je budućnost Los Angeles Lakersa. Mladi 20-godišnji centar jedan je od najomiljenijih igrača među navijačima, ali i igračima slavnog kluba, a u prvoj sezoni je u svega 16 minuta po utakmici bilježio solidnih 7,5 koševa, 4,2 skoka i 0,9 blokada.

Gotovo svaka šampionska momčad u bogatoj povijesti Lakersa imala je u sastavu dominantnog centra, a 80-ih je to bio Kareem Abdul-Jabbar. Legendarni centar ubacio je najviše koševa u povijesti NBA lige, a njegovo glavno oružje bio je prepoznatljivi ''skyhook'', neobranjivi šut kojim je 20 godina terorizirao obrane.

Abdul-Jabbar je i nakon završetka karijere ostao usko vezan uz Lakerse, a u razgovoru za Orange County Register otkrio je novinaru Marku Medini da želi biti mentor Ivici Zupcu. Zubac, kao i Abdul-Jabbar, u svom napadačkom repertoaru ima ''udicu'' na kojoj je radio s pomoćnikom Lakersa Billom Bertkom.

''Ima predispozicije za dobru upotrebu 'skyhooka'. Ima odgovarajuću visinu, ako može razviti osjećaj za šut i agilnost, taj šut će dobro koristiti,'' rekao je Jabbar.

Abdul-Jabbar se navodno vraća u Lakerse u ulozi koja još nije specificirana, a ako se to dogodi za očekivati je da će Zupca uzeti pod svoje. Zubac je bio 32. izbor drafta i navijači ga smatraju velikom ''krađom'', odnosno igračem čije su kvalitete promakle drugim klubovima.

O njegovom obrambenom potencijalu najbolje govori jedan od njegovih nadimaka Zublocka, a mentorstvo Abdul-Jabbara moglo bi ga pretvoriti u sljedećeg velikog centra Lakersa. Navijači Lakersa oduševljeno su dočekali ovu ideju - na popularnoj stranici Silverscreenandroll koja okuplja navijače Lakersa napisali su da ''slobodno možete otrčati krug po kvartu i proslaviti ovu vijest.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider