Košarka
SPORTOVI
Košarka
ODLIČNI BRANITELJI NASLOVA

Jokićevi Nuggetsi u sjajnoj utakmici savladali Warriorse Darija Šarića

Košarkaši Denver Nuggetsi proslaviti su Božić pobjedom nad Golden State Warriorsima.

Nikola Jokić i Dario Šarić (Foto: Afp)

Susret dvaju posljednjih NBA prvaka završio je pobjedom onih aktualnih, Denver Nuggetsa, koji su rezultatom 120:114 bili bolji od Golden State Warriorsa.

Bio je to kroz većinu susret vrlo izjednačen ogled, gdje je Denver stvarao prednost kad im je na parketu bila udarna petorka, ali je gubio kad su kretale rotacije. Rezultat na poluvremenu od 54:53 za Warriorse svakako govori tome u prilog.

Nuggetsi riješili posao kad je zaigrala petorka

Neku blažu prednost stvorili su NBA prvaci u trećoj četvrtini, ali ne dovoljnu da se u posljednjih deset minuta ne uđe uz neizvjestan odnos snaga.

Vodstva su se doslovno izmjenjivala sve do posljednje četiri minute, kad je na parketu opet završila početna petorka Nuggetsa, koja je dovršila utakmicu. Jokić i Murray odveli su rezultat 113:107, s kojim se ušlo u posljednje dvije minute, unutar koji Warriorsi nisu uspjeli izboriti povratak u susret.

Došli su na četiri pogotka zaostatka 45 sekundi prije kraja, no loša obrana nakon toga rezultirala je Jokićevim zakucavanjem i tu je utakmica bila gotova.

Srpski košarkaš završio je utakmicu s 26 poena, a zanimljivo je kako je čak 18 ubacio s linije slobodnih bacanja, uz stopostotnu učinkovist. Dodao je tome 14 skokova i osam asistencija. Jamal Murray ubacio je 28, a Michael Porter Jr. 19 poena.

Kod Warriorsa je najbolji bio Andrew Wiggins, koji je s klupe ubacio 22, dok je Stephen Curry ostao na 18 poena, uz dosta slab šut, 7/21. Dario Šarić ubacio je 14, uz pet skokova i dvije asistencije, a na parketu je prveo 20 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider