Košarka
SPORTOVI
Košarka
UZEO I JEDNOG HRVATA

Jokića pitali da odabere europsku petorku, on odabrao "bivšu Jugoslaviju"

Puno posla s medijima imao je Nikola Jokić tijekom All Stars vikenda.

Nikola Jokić i Dario Šarić (Foto: Afp)

Nikola Jokić bio je dijelom NBA All Stars vikenda, gdje je značajno rolu odradio i na samoj utakmici, u kojoj je bio dio startne petorke momčadi Zapada.

No, sama utakmica nije vrijedna spomena, budući da se radilo o čistoj ekshibiciji bez ikakvog natjecateljskog naboja.

Europa = Ex Yu

Zbog toga se nešto zanimljivo dogodio na konferenciji za medije, gdje su novinari imali pregršt pitanja za Jokića, gdje je u prvi plan ušlo jedno posebno, prije svega zbog njegovog odgovora.

Jokić je zatražen da si dodijeli igrače koji bi s njim nastupio u europskoj petorci, uz uvjet da su ti igrači trenutno aktivni u ligi.

Iako je na izboru imao cijelu Europu, Jokić je odabrao igrače s prostora bivše Jugoslavije. Tako njegovu petorku čine Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Dario Šarić i Nikola Vučević.

Kemija bi svakako bila dobra

Ne možemo znati je li Jokić krivo razumio pitanje ili je jednostavno odabrao momčad složenu od igrača s kojima bi se najlakše sporazumio pa iz tog razloga možda imao i najbolju kemiju.

S druge strane, od igrača koje je izostavio moguće je složiti petorku Schröder, Antetokounmpo, Wembanyama, Markanen, Sabonis i pitanje je kako bi se Jokićev tim nosio protiv navedeno.

To vjerojatno nije ni bitno, sigurno smo da bi Jokara uživao upravo u momčadi koju je on sam odabrao, a i daleko od toga da to nije ekipa koja bi s apsolutno svakim mogla u koštac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider